
Ģimenē ir bļitkotājs. Ko iesākt ar zemledus makšķernieka lomu?
Ārpus ģimenes siltuma: ledus makšķerēšana kā hobijs
Ziemas laikā, kad zemi klāj bieza sniega kārta un ūdeņi dūmo ledus virsū, daudzi makšķernieki dodas meklēt piedzīvojumus uz ledus. Lai gan lielveikalu zivju vitrīnas piedāvā plašu sortimentu, daudzi izvēlas pievienoties ziemas bļitkotāju pulkam, meklējot svaigu un garšīgu nozveju. Bet ko darīt, ja ģimenē ir kāds, kurš ir kļuvis par “bļitkotāju”?Ko darīt ar nozvejoto līdaku, zandartu vai asariem?
Ja ģimenē ir mīļotais bļitkotājs, ir vērts apsvērt trīs gardas un vieglas receptes, kas ne tikai uzturēs ģimenes garastāvokli, bet arī ļaus maksimāli izmantot nozvejoto zivju.1. Cepta līdaka ar garšaugiem
Līdakas gaļa ir ne tikai garšīga, bet arī veselīga. Sagatavo to, sagriežot filejās un apcepot ar olīvām vai sviestu, pievienojot svaigus garšaugus – kādu lauru lapu, rozmarīnu un tad pasniedz ar kartupeļiem vai svaigiem dārzeņiem.2. Zandarta fileja ar citrusu mērci
Zandarts ir viegli sagatavojama zivs, kas lieliski sader ar citrusaugļiem. Sagrieziet zandarta fileju, apcepiet ar olīveļļu un pasniedziet ar citrusu mērci, kuru iegūst no apelsīna un laima sulām, pievienojot medu un piparus.3. Asaru sautējums ar dārzeņiem
Asari ir lieliska izvēle sautējumu pagatavošanai. Pievienojiet sīpolus, burkānus un kartupeļus, kā arī garšvielas pēc izvēles. Viss var tikt gards un veselīgs, kas piemērots ziemas vakariem, kad nepieciešams siltums un komforts.Kopīgi pavadīts laiks ap ģimenes galdu
Iesaistot visu ģimeni šajā procesā – gan makšķerēšanā, gan zivju gatavošanā – tiek radīti ne tikai gardi ēdieni, bet arī vērtīgas atmiņas kopā pavadītajā laikā. “Bļitkotājs” ģimenē kļūst ne tikai par zivju piegādātāju, bet arī par piedzīvojumu stāstītāju, daloties ar stāstiem par ziemas makšķerēšanas priekam.
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit