Kā radās cepumi ar šokolādes gabaliņiemZiņas
Foto un virsraksts: Diena
  • 2024. gada 1. decembris 09:54
  • Diena
  • 18

Kā radās cepumi ar šokolādes gabaliņiem

Vēsture un izcelsme

Tā kā desertu pasaulē šokolādes cepumu popularitāte ir neapšaubāma, ir interesanti aplūkot, kā tie radās. Mūsu stāsts sākas pagājušā gadsimta 30. gados Masačūsetsas štatā, kur Ruta Veikfīlda, Toll House viesnīcas saimniece, pirmo reizi eksperimentēja ar šokolādi mīklā.

Toll House viesnīca

Toll House viesnīca, kas atrodas Masačūsetsā, ir kļuvusi par simbola simbolu, kas saistīts ar šiem gardajiem saldumiem. Šī viesnīca ne tikai piedāvāja komfortu ceļotājiem, bet arī bija vieta, kur tika radīts viens no mūsdienu cukura baudījumiem. Tagad viesnīcai ir uzstādīta piemiņas plāksnīte, kas ik dienas atgādina par šos vēsturiskos notikumus.

Ruta Veikfīlda un viņas radītais recepte

Ruta, veiksmīga pavāre, saprata, ka varētu uzlabot iecienītos cepumus, pievienojot šokolādes gabaliņus. Viņas radītā recepte ātri vien ieguva popularitāti viesnīcā, un ceļotāji to aiznesa uz mājām. Šī recepte palika kļuva pazīstama kā Toll House šokolādes cepumi, kļūstot par klasiku visā Amerikā.

Šokolādes cepumu mantojums

Pateicoties Rutai Veikfīldai, šokolādes cepumi ir kļuvuši par neizsīkstošu desertu izvēli, ko baudīt ģimenes pasākumos, svētkos un ikdienā. Šodien tos iespējams atrast dušās variantos un ar dažādām piedevām, taču pamatideja paliek nemainīga — mīksti, saldi un ar gardiem šokolādes gabaliņiem.

Secinājumi

Kā redzam, šokolādes cepumu vēsture ir cieši saistīta ar Toll House viesnīcu un Rutu Veikfīldu. Šie gardumi ir kļuvuši par ne tikai populāru desertu, bet arī daļu no amerikāņu kultūras mantojuma. Iespējams, nākamajā reizē, kad baudīsiet šos cepumus, atcerieties, kā šī neprātīgā un gardā tradīcija sākās.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas