
Kad ēdienam pievienot čia, kaņepju un linsēklas, bet kad tomēr ne?
Uzturvielu avoti čia, kaņepju un linsēklu formā
Čia, kaņepju un linsēklas ir kļuvušas par populāriem papildinājumiem mūsu ēdienkartē, pateicoties to augstajam uzturvielu saturam. Šie superēdieni ir bagāti ar omega-3 taukskābēm, šķiedrvielām un citām svarīgām uzturvielām, kas var veicināt veselību un labklājību. Tomēr, kad un kā tos pievienot ēdieniem, ir svarīgs jautājums.Kad pievienot čia, kaņepju un linsēklas?
Saskaņā ar uztura speciālistes Evas Šmites teikto, čia, kaņepju un linsēklas vislabāk pievienot ēdieniem, kad vēlaties palielināt uzturvērtību. Piemēram, pievienojot čia sēklas smoothie vai jogurtam, varat iegūt papildu proteīnu un šķiedrvielas. Linsēklas ir lieliska izvēle, lai bagātinātu maizes mīklu, jo tās uzlabo sajūtu par sāta sajūtu, slotinādama no ķermeņa nevajadzīgos atkritumus.Kad izvairīties no šiem papildinājumiem?
Tomēr ir situācijas, kad čia, kaņepju un linsēklas var nedot vēlamo efektu. Piemēram, ja ēdiens tiek pagatavots siltumā ilgstoši, tad labāk to nevajadzētu pievienot, jo augstā temperatūra var iznīcināt daudzas svarīgas īpašības. Tāpat, ja plānojat lietot šos papildinājumus kopā ar jau tāpat ar augstu kaloriju saturu bagātiem ēdieniem, to pievienošana var nebūt lietderīga.Kļūdas, no kurām izvairīties
Uztura speciāliste norāda, ka ir vairākas izplatītas kļūdas, ko cilvēki pieļauj, lietojot čia, kaņepju un linsēklas. Viena no tām ir nepietiekama sēklu samīcīšana vai samalušana, kas var novest pie sliktākas uzturvielu uzsūkšanās. Liela daļa lietotāju aizmirst arī, ka šie papildinājumi ir jānoklāj un jāatstāj uz brīdi, lai viņi varētu uzsūkt ūdeni un palielināt savu apjomu, kas arī uzlabo kuņģa sajūtu.Secinājums
Lai čia, kaņepju un linsēklas būtu patiešām labvēlīgas jūsu ēdienkartē, ir svarīgi apzināties, kā un kad tās izmantot. Uztura speciālistes Eva Šmites padomi var palīdzēt jums labāk saprast, kā šie papildinājumi ietekmē veselību un kā izvairīties no biežākajām kļūdām. Izmantojot šīs sēklas atbilstoši, jūs varat būt droši par to pozitīvo ietekmi uz jūsu uzturu un veselību.
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit