Kāpēc jums sāp galva no sarkanvīna - vai tiešām vainīgi sulfīti un kāpēc ir vērts dzert lētāku vīnu
Kāpēc galva sāp pēc sarkanvīna?
Vai arī jums pēc sarkanvīna lietošanas sāp galva? Šis jautājums uztrauc daudziem vīna mīļotājiem visā pasaulē. Agrāk tika uzskatīts, ka galvassāpes cēlonis ir sulfīti, kas pievienoti vīnam kā konservanti. Tomēr jauni pētījumi liecina, ka šis viedoklis ir nepareizs.Pētījums apgāž uzskatus par sulfītiem
Saskaņā ar pētnieku Endrjū Voterhausa un Apramitu Devi veiktajiem pētījumiem, sulfīti tomēr nav primārie vainīgie. Galvassāpju cēlonis pēc sarkanvīna dzeršanas var būt kvercetīna glikuronīds, viela, kas traucē alkohola vielmaiņu organismā. Šis atklājums var radīt jaunu skatījumu uz to, kā mēs interpretējam vīna ietekmi uz veselību.Lētāka vīna priekšrocības
Interesanti, ka jaunais pētījums arī norāda, ka no lētākiem vīniem, iespējams, galva var sāpēt mazāk nekā no dārgākiem. Lētāku vīnu ražotāji bieži izmanto vienkāršākas metodes un sastāvdaļas, kas var samazināt potenciālās galvassāpju riska faktorus. Tādējādi, ja jūs esat jutīgs pret galvassāpēm, varētu būt vērts izmēģināt lētākus vīnus.Kopsavilkums un ieteikumi
Ja jūs regulāri piedzīvojat galvassāpes pēc sarkanvīna dzeršanas, ieteicams pievērst uzmanību ne tikai sulfītiem, bet arī citiem vīna komponentiem, piemēram, kvercetīna glikuronīdam. Turklāt, izvēloties lētākus vīnus, jūs varētu iegūt labāku pieredzi bez nepatīkamām sekām. Svarīgi ir arī individuāli testēt, kā jūsu organisms reaģē uz dažādiem vīna veidiem, lai atrastu optimālo risinājumu.
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit