
"Šo pārtiku var glabāt 9 gadus!" Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes zinātnieki radījuši inovatīvu produktu, ko novērtē visā pasaulē
Inovatīvu produktu attīstība
Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) zinātnieki, sadarbojoties ar pārtikas industrijas uzņēmumu AS “Roga-Agro”, ir radījuši inovatīvus produktus – augstas kvalitātes ilgstoši uzglabājamas liofilizētās maltītes. Šie produkti ir revolucionāri gan uztura risinājumu jomā, gan pārtikas tehnoloģiju jomā, piedāvājot jaunas iespējas ikdienas dzīvē un ekstrēmās situācijās.Uzticams risinājums krīzes situācijām
Liofilizētās maltītes ir izstrādātas, lai nodrošinātu uzturu ne tikai parastajos apstākļos, bet arī ekstrēmos apstākļos, piemēram, dabas katastrofu laikā vai militārajās operācijās. To ilgmūžība – līdz pat 9 gadiem – ļauj tās izmantot kā uzticamu avotu, kad tradicionālie pārtikas produkti var nebūt pieejami.Praktiskums un mobilitāte
Šīs inovatīvās maltītes ir īpaši piemērotas ceļošanai, jo tās ir vieglas un viegli sagatavojamas. Tie, kas dodas pārgājienos, kempingos vai ceļojumos, var būt droši, ka šāda veida pārtika būs garšīga un uzticama, pat ja pieejamais ūdens ir ierobežots.Starptautisks novērtējums
Pateicoties augstajai kvalitātei un inovācijām, šīs liofilizētās maltītes jau ir ieguvušas atzinību ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē. Eksperti izceļ to uzturvērtību un garšas kvalitāti, kas ir būtiska prasība, ja runājam par ilgstoši uzglabājamu pārtiku.Nākotnes perspektīvas
LBTU un AS “Roga-Agro” nepārtraukti strādā pie jaunu produktu izstrādes un uzlabošanas. Zinātnieki cer, ka šie liofilizētie produkti ne tikai nodrošinās ērtāku dzīvi ikdienā, bet arī dos cilvēkiem mieru un drošību, kad tas visvairāk nepieciešams.
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit