Uztura speciāliste: Ziemā jāēd kāposti, ķirbji un saknes, nevis gurķi un tomāti
Dzīve un stils
Foto un virsraksts: LSM
  • 2025. gada 6. februāris 08:40
  • LSM
  • 18

Uztura speciāliste: Ziemā jāēd kāposti, ķirbji un saknes, nevis gurķi un tomāti

Uztura būtība ziemā

Ziemas mēneši var būt izaicinājums, kad runa ir par uzturu un veselību. Uztura speciāliste Ilze Lutere uzsver, ka šajā periodā ir īpaši svarīgi pievērst uzmanību tam, ko ēdam. Ķermenis ziemā pieprasa vairāk kaloriju, lai uzturētu siltumu un enerģiju. Tādēļ ir nepieciešams pielāgot uztura paradumus, izvēloties sildošus un barojošus ēdienus.

Sezonālo produktu nozīme

Viens no galvenajiem principiem, kas jāievēro ziemas uzturā, ir sezonālo produktu patēriņš. Lutere norāda, ka vietējie dārzeņi, piemēram, kāposti, ķirbji un saknes, ir ideālais risinājums. Šie produkti ne tikai nodrošina nepieciešamās barības vielas, bet arī ir pieejami un svaigi, ja tos izvēlas no vietējiem avotiem.

Dārzeņu izvēle

Pretstatā vietējiem dārzeņiem, spilgti krāsainie tomāti un gurķi, kas bieži pieejami ziemas laikā, ir ievesti un ne vienmēr garšo vai ir barojoši tā, kā tie varētu būt sezonā. Uztura speciāliste pauž, ka vietējie kāposti un ķirbji ir pilni ar vitamīniem un minerālvielām, kas palīdz saglabāt imunitāti un labu veselību šajā vēsajā sezonā.

Secinājums

Izvēloties uzturā sezonālus produktus, mēs ne tikai rūpējamies par savu veselību, bet arī atbalstām vietējos ražotājus. Ziemas diēta, kas balstās uz kāpostiem, ķirbjiem un saknēm, sniedz klātbūtni ne tikai uz mūsu galda, bet arī sirdī, kad siltie un sildošie ēdieni mūs apņem ar mājas sajūtu. Atcerēsimies par ziemas laika uztura principiem un izbaudīsim dabas dotās labumu!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas