
10 dažādi pastas veidi un ar ko tā ideāli sader kopā
Kas ir pasta un kāpēc tā ir tik populāra?
Pasta, kas ir nesen kļuvusi par iecienītu ēdienu visā pasaulē, tiek pagatavota no miltiem un ūdens, un tās variācijas ir praktiski neierobežotas. Sākot no tradicionālajām itāļu receptēm līdz starptautiskām interpretācijām, pasta var būt gan galvenais ēdiens, gan garnīrs. Svarīgi ir zināt, kā pareizi izvēlēties un kombinēt dažādus pasta veidus ar atbilstošām mērēm un sastāvdaļām.1. Spageti
Spageti ir viens no vispazīstamākajiem pasta veidiem. Tās garās, plānas nūdeles ideāli piemērotas ar tomātu mērēm, bolognese mērci vai pat salas ar jūras veltēm. Spageti pasniegšana ar rīvētu parmezānu piešķir papildu garšas dimensiju.2. Penne
Penne ir īsas, slīpais galu nūdeles, kas lieliski savieno sevī marinādes un mērces. Tās labi sader ar krēmīgām mērēm, sautējumiem vai dārzeņiem, piemēram, ar brokoļiem un krēmsieru.3. Fusilli
Fusilli ir spiralveida pastas, kas ideāli uzsūc mērces. Ideālas kombinācijas ietver pesto mērci vai jogurta un dārzeņu salātus, kas piešķir krāsainību un garšu.4. Farfalle
Farfalle, pazīstama arī kā tauriņpasta, piedāvā lielisku vizuālo un garšas pieredzi. Tā ir lieliski piemērota ar vieglo tomātu un bazilika mērci vai sautētiem dārzeņiem.5. Tagliatelle
Platās lentas formā izraudzītā tagiatelle ir ideāla ar gaļas mērci vai sēņu krēmu. Šis pasta veids ir lielisks, ja vēlaties izdzīvošanas garšu un krietnu daļu proteīna.6. Lasagna
Lasagna ir ne tikai pasta veids, bet arī populārs ēdiens, kurā slāņi tiek kārtoti ar sieru, gaļu un mērci. Šis ēdiens ir sātīgs un lieliski iederas svētku galdā.7. Orecchiette
Orecchiette, kuras formā atgādina ausītes, ir lieliski piemērotas ar dārzeņiem, piemēram, kāpostiem un brokoļiem, bieži vien pasniegtas ar olīveļļu un čili.8. Ravioli
Ravioli ir pildītas nūdeles, kas var būt gan ar gaļu, gan ar dārzeņiem. Tās var pasniegt ar sviestu un salviju, kas izceļ pildījuma garšu.9. Bucatini
Bucatini ir līdzīgi spageti, bet ar caurumu vidū. Tie ir ideāli piemēroti robustām, sātīgām mērēm, piemēram, arrabiata.10. Vermicelli
Vermicelli ir ļoti plānas nūdeles, ideālas vieglām, ātrām ēdienreizēm. Šis pasta veids labi sader ar dārzeņu stir-fry vai vieglām zupām.Kopsavilkums
Izvēloties pareizo pastas veidu un to kombinējot ar pareizām sastāvdaļām, varat radīt patiesi debesu ēdienus. Neatkarīgi no tā, vai izvēlaties klasisku recepti vai mēģināt ko jaunu, pasta vienmēr būs lieliska izvēle katrai maltītei.
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit