10 pārtikas produkti, kurus nav ieteicams sasaldētUzturs
Foto un virsraksts: NRA
  • 2025. gada 7. februāris 07:45
  • NRA
  • 50

10 pārtikas produkti, kurus nav ieteicams sasaldēt

Produktu sasaldēšanas priekšrocības

Sasaldēšana ir brīnišķīgs veids, kā samazināt pārtikas izšķērdēšanu un pagarināt produktu derīguma termiņu. Daudzas pārtikas lietas var droši sasaldēt, un tās pēc tam saglabā savu garšu un tekstūru. Tomēr ir arī produkti, kurus labāk nelikt saldētavā, jo tie var zaudēt kvalitāti.

Pārtikas produkti, kurus nevajadzētu sasaldēt

Šeit ir desmit pārtikas produkti, kuriem nevajadzētu nonākt saldētavā:

Mazās augļu un dārzeņu kultūras

Mazu augļu, piemēram, zemeņu un brūkleņu, sasaldēšana var izmainīt to tekstūru, padarot tos ūdeņainus un nepatīkamus pēc atkūšanas. Tāpat arī daži delikāti dārzeņi, piemēram, salāti un gurķi, zaudē kraukšķīgumu.

Olīvas un konservētas puķkāpostu

Saldētavas temperatūra var sabojāt olīvu konsistenci, padarot tās gumijotas un nepatīkamas. Konservēti puķkāposti, kā arī citi konservi, arī nav piemēroti sasaldēšanai.

Piens un krējums

Piens var sadalīties un kļūt grumains pēc sasaldēšanas. Tāpat arī krējuma tekstūra var mainīties, kas neļauj tam atgūt iepriekšējo konsistenci.

Vistas un liellopa gaļa

Lai gan gaļu var sasaldēt, gaļas izstrādājumi, kas satur mērces vai marinādes (piemēram, cepšanai gatavas vistas), var zaudēt garšu un tekstūru.

Vistas olu dzeltenumi

Olu dzeltenumi sasaldējot var kļūt biezāki un grūti izmantojami, tāpēc labāk tos lietot svaigus.

Ceptas preces

Ceptas preces, piemēram, kūkas un pīrāgi, var zaudēt savas labās īpašības, kļūstot sausi un nepatīkami pēc atkūšanas.

Gurķu un tomātu sulas

Jaunās sulas no svaigiem dārzeņiem arī nav ieteicams sasaldēt, jo tās var sadalīties un izmainīt garšu.

Neapstrādātas pupiņas un rieksti

Neapstrādātas pupiņas un rieksti var kļūt rūgtas un zaudēt savu derīgumu, ja tās tiek sasaldētas.

Secinājums

Lai gan daudzu pārtikas produktu sasaldēšana ir ideāls veids, kā tos saglabāt, ir svarīgi zināt, kuri produkti zaudēs kvalitāti. Izvēloties, ko sasaldēt, jāņem vērā ne tikai produktu veids, bet arī to sagatavošanas metode un to sastāvdaļas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas