
10 sāls veidi un kā tos atšķirt
Ievads sāls pasaule
Sāls ir kristālisks minerāls, kuru pievienojam klāt ēdienam, lai uzlabotu tā garšu. Tomēr, vai esat kādreiz aizdomājušies, ka sāls nav tikai viens veids? Ir dažādi sāls veidi, katram ar savām īpatnībām un pielietojumu. Šoreiz iepazīsim "sāls pasauli" un noskaidrosim, kādi ir sāls veidi un kā tos atšķirt!1. Galda sāls
Galda sāls ir visizplatītākais sāls veids, ko izmanto ikdienā. Tas parasti ir smalki malts un bieži ir jodēts, lai novērstu joda trūkumu. To izmanto ēdienu pagatavošanā un pasniegšanā.2. Meklētāj sāls
Meklētāj sāls, pazīstams arī kā nekristalizēts sāls, tiek iegūts no ūdens avotiem un ir bagāts ar minerālvielām. Tam ir nedaudz mitra konsistence un tas tiek izmantots, lai uzlabotu vai mainītu dzērienu un ēdienu garšu.3. Himālaju sāls
Himālaju sāls ir rozā krāsas sāls, kas nāk no Himalaju kalniem. Tas ir ne tikai garšīgs, bet arī satur daudz minerālvielu. To bieži izmanto kā dzīvesveida ieradumu, ne tikai kā garšvielu.4. Fleur de Sel
Fleur de Sel ir izsmalcināts sāls veids, kas tiek ražots tikai noteiktos apstākļos. Tas ir iegūts no sālsūdens atsāls un tiek uzskatīts par vienu no dārgākajiem sāls veidiem. Tam ir maiga garša un to bieži izmanto kā dekoratīvu sāli ēdienos.5. Maldona sāls
Maldona sāls nāk no Apvienotās Karalistes un ir pazīstams ar savām lielajām, plakanām kristālu flakonēm. Daudzi pavāri izmanto to kā pēdējo pieskārienu ēdieniem, jo tas piešķir kraukšķīgu tekstūru un izcilu garšu.6. Sel de Guérande
Sel de Guérande ir sāls no Francijas, kas esošs jūras akvatoriju sālīšanas reģionā. Tas tiek ražots tradicionālā veidā un tiek uzskatīts par "ēdienu aksesuāru". Tam ir raksturīga mitra konsistence un bagātīga garša.7. Celtniecības sāls
Celtniecības sāls nav piemērots ēšanai un galvenokārt tiek izmantots rūpniecībā vai lauksaimniecībā. Tas galvenokārt tiek pielietots ceļu apstrādē, lai novērstu apledojumu.8. Sāls no jūras
Jūras sāls ir nepieciešams sāls veids, kas tiek ražots iztvaikojot jūras ūdeni. Tas ir bagāts ar minerālvielām un ir ideāli piemērots kulinārijai un kafejnīcām.9. Sāls no vulkāna
Šāds sāls ir speciāls, jo tas iegūts no vulkāna klintīm un satur daudz minerālvielu. Vulkāna sāls piešķir neparastu garšu un ir pieejams ierobežotā apjomā.10. Kūdras sāls
Kūdras sāls ir izmantots dažādās kultūrās medicīniskām un rehabilitācijas vajadzībām. Tas sastāv no noteiktām minerālvielām un tiek uzskatīts par dabiski ārstniecisku.Kopsavilkums
Sāls pasaule ir plaša un daudzveidīga, un katram sāls veidam ir savas unikālās īpašības un pielietojumas. Ļoti svarīgi ir zināt, kā atpazīt dažādus sāls veidus, jo tie var ievērojami ietekmēt ēdiena garšu un kopējo pieredzi. Izmēģiniet dažādus sāļus un atklājiet to daudzveidību paši!
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit