• 2024. gada 16. septembris 18:57
  • JAUNS.LV
  • 6

19. septembrī Carnikavā veiks dīķu attīrīšanu ar līdz šim reti izmantotu metodi 

Jauna pieeja dīķu attīrīšanai Carnikavā

Ceturtdien, 19. septembrī, Carnikavas iedzīvotājiem būs iespēja liecināt par inovāciju dīķu attīrīšanas procesos. Ādažu novada pašvaldības aģentūra "Carnikavas komunālserviss" sadarbībā ar zivsaimniecības ekspertu Raivi Apsīti īstenos dīķu attīrīšanas projektu, izmantojot jaunāku, mazāk tradicionālu metodi – mikroaļģu Chlorella vulgaris praktisku pielietošanu.

Aizvien pieaugošā nozīme mikroaļģēm

Mikroaļģes, īpaši Chlorella vulgaris, ir pazīstamas ar savu spēju uzlabot ūdens kvalitāti, piemēram, samazinot slāpekļa un fosfora koncentrāciju, kas ir būtisks uzdevums dīķu ekosistēmas saglabāšanai. Šī metode ir līdz šim plaši izmantota akvakultūras nozarei, lai veicinātu zivju audzēšanas efektivitāti, taču tagad tā tiks pielietota arī dīķu attīrīšanā.

Carnikavas novada nākotne

Šī iniciatīva ir daļa no plašākas stratēģijas, kā uzlabot Carnikavas ūdens resursus un veicināt videi draudzīgas prakses. "Carnikavas komunālserviss" mērķis ir ne tikai attīrīt dīķus, bet arī iepazīstināt iedzīvotājus ar jauniem, ilgtspējīgiem risinājumiem, kas var uzlabot viņu dzīves kvalitāti un vides stāvokli.

Iedzīvotāju iesaiste un izpratne

Šāda veida projekti ne tikai sniedz praktiskas priekšrocības, bet arī palīdz iedzīvotājiem labāk saprast vides saglabāšanas nozīmīgumu. Raivis Apsītis, kā eksperts šajā jomā, plāno organizēt informatīvas sarunas un darbnīcas, lai stāstītu par mikroaļģu izmantošanas iespējām un ieguvumiem. Šis projekts ir lieliska iespēja Caarnikavas iedzīvotājiem piedalīties pozitīvās izmaiņās un veidot apziņu par dīķu attīrīšanas metodēm, kas balstītas uz modernām un dabīgiem procesiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas