24 miljoni eiro un 100 000 skatītāju - WRC posma rīkotāji publisko sacensību ekonomisko pienesumuCiti/Ekonomika/Motoru sports
Foto un virsraksts: Delfi

24 miljoni eiro un 100 000 skatītāju - WRC posma rīkotāji publisko sacensību ekonomisko pienesumu

WRC posma sekmīgais iespaids Latvijā

Šī gada vasarā Latvijā norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posms "Tet Rally Latvia", kas pulcēja ievērojamu skaitu apmeklētāju. Sacensību laikā klātienē ieradās vairāk kā 100 000 skatītāju, kas apliecina pasākuma popularitāti un nozīmīgumu sporta un tūrisma kontekstā.

Ekonomiskā ietekme uz reģionu

Rīkotāji "RA Events" publicējuši datus, kas liecina par notikuma ekonomisko pienesumu. Rallija norise reģionam radījusi apgrozījumu, kas pārsniedz 24 miljonus eiro. Šis skaitlis atspoguļo ne tikai tiešos ieņēmumus no biļešu tirdzniecības, bet arī palielināta pieprasījuma ietekmi uz viesnīcām, restorāniem un citiem vietējiem pakalpojumu sniedzējiem.

Tūrisma attīstība un nākotnes perspektīvas

Rallija popularitāte ne tikai veicina tūrisma attīstību reģionā, bet arī rada iespējas esošo infrastruktūru uzlabošanai un nākotnes sporta pasākumu rīkošanai. Arī dalībnieki un komandu pārstāvji ir izteikuši atzinību par Latvijas viesmīlību un sacensību organizēšanas kvalitāti, kas var kļūt par pamatu turpmākai sadarbībai un pasākumu rīkošanai nākotnē.

Kopējais secinājums

WRC posma "Tet Rally Latvia" rīkošana neapšaubāmi ir bijusi sekmīga ne tikai sportiski, bet arī ekonomiski, sniedzot pozitīvu ietekmi uz vietējo sabiedrību un veicinot Latvijas atpazīstamību starptautiskā mērogā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas