• 2024. gada 15. augusts 00:30
  • Delfi
  • 32

"24 stundas izmisuma": Četras mammas atklāj, ko paģēr iestāšanās Rīgas vidusskolās un ģimnāzijās

Ievads: Iestāšanās process, kas radījis satraukumu

Šovasar Rīgas ģimnāzijās un vidusskolās iestāšanās process izrādījās ļoti izaicinošs ne vien jauniem 10. klašu skolēniem, bet arī viņu vecākiem. Līdz ar jauno mācību gadu daudzām ģimenēm nācās piedzīvot vilšanos, jo ne visi jaunieši, kuri pretendēja uz vietām mācību iestādēs, savas cerības piepildīja.

Izmisums un neziņa: Četras māmiņas dalās pieredzē

Vienā no pēdējām intervijām četras māmiņas dalījās ar savu pieredzi par iestāšanās procesu. Viņas atklāja, ka bažas par bērnu nākotni, neziņa par nākamajām mācību iestādēm un stresa pilnas naktis, kad jāpavada 24 stundas izmisuma, ir kļuvis ikdiena. Vairākas no viņām atzina, ka šādas situācijas saskaras vēl nekad iepriekš.

Valsts iestādes un vecāku neapmierinātība

Vecāki uzsver, ka Rīgas izglītības iestāžu pieņemšanas process ir bijis nesakārtots. Daudziem nav bijusi iespēja uzzināt par saviem rezultātiem laicīgi, kā arī trūkusi komunikācija no valsts iestādēm. Bija gadījumi, kad pat labi sekmīgi jaunieši palika bez vietas savos sapņu skolās.

Perspektīvas jauniešiem: Vakardiena un rītdiena

Neskatoties uz to, ka daudzi jaunieši palika neapmierināti ar iestāšanās rezultātu, vecāki un pedagogi aicina nezaudēt cerību. Dažiem bērniem ir bijusi iespēja izmantot alternatīvas izglītības ceļus, tomēr ne visi ir gatavi šiem izaicinājumiem. Ir nepieciešama sabiedrības un valsts iestāžu sadarbība, lai kopīgi risinātu šos jautājumus.

Secinājums: Laiks pārmaiņām

Kā norāda mammas, iestāšanās process Rīgas vidusskolās un ģimnāzijās ir nepieciešams uzlabojums un pārskatīšana. Tikai tad varam nodrošināt, ka neviens bērns nenonāk izmisumā un ka katrs jaunietis saņem iespēju saņemt izglītību, kas atbilst viņu spējām un sapņiem. Sabiedrība un valsts iestādes ir aicinātas ieklausīties šajās balsīs.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas