• 2024. gada 28. augusts 07:45
  • NRA
  • 10

4 padomi, kā uzglabāt tomātus, lai tie pēc iespējas ilgāk nesabojātos

1. Izvēlieties pareizo uzglabāšanas vietu

Vēlaties, lai jūsu tomāti saglabātos pēc iespējas ilgāk svaigi? Sākumā ir svarīgi izvēlēties atbilstošu uzglabāšanas vietu. Tomātiem vislabāk piemērota ir tumša, vēsa telpa ar temperatūru no 12 līdz 20 grādiem pēc Celsija. Izvairieties no ledusskapja, jo tas var sabojāt tomātu struktūru un garšu. Tomātu siltums var mazināt kultūras kvalitāti, tādēļ izvēlieties vietu, kur gaisa cirkulācija ir laba.

2. Novērtējiet tomātu stāvokli

Pirms uzglabāšanas ir būtiski uzmanīgi pārbaudīt katru tomātu. Izmantojiet tikai nogatavojušos un bez bojājumiem esošos augļus. Sāpoši, robaini vai bojāti tomāti var ātri sabojāties un izraisīt citu tomātu sabojāšanos. Ieteicams audzēt tomātus ar stublājiem un lapām, jo tie palīdz uzturēt augļu kvalitāti ilgāku laiku.

3. Izvairieties no ūdens

Ūdens ir viens no galvenajiem apstākļiem, kas veicina augļu sabojāšanos. Pirms uzglabāšanas pārliecinieties, ka tomāti ir sausi, jo mitrums veicina pelējuma attīstību. Ja tomāti ir mazgāti, ļaujiet tiem rūpīgi nožūt, pirms tos liekat uzglabāšanai.

4. Sakārtot pareizi

Apsveriet, kā tomāti tiks sakārtoti, uzglabājot tos. Viegli nofiksējiet tos uz plaukta vai koka kastēs, lai tie nesaskartos un nesistu viens otram. Tomātiem ir jābūt novietotiem izkārtotiem uz viena līmeņa, nevis viens pār otru, tādējādi samazinot bojājumu risku. Izmantojiet arī papīra vai salvetes lapas, lai absorbētu lieko mitrumu un nodrošinātu labāku ventilāciju. Izmantojot šos četrus padomus, jūs varat pagarināt tomātu uzglabāšanas laiku un baudīt šo gardo dārzeņu garšu ilgu laiku pēc ražas novākšanas!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas