4 pārtikas produkti, kurus kategoriski nedrīkst ēst sapelējušusVirtuvē
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 08:45
  • NRA
  • 13

4 pārtikas produkti, kurus kategoriski nedrīkst ēst sapelējušus

Pelējuma risks un tā ietekme uz veselību

Ikvienam ir zināms, ka sapelējušu pārtiku nedrīkst ēst. Tomēr, neraugoties uz šo informāciju, daudzi cilvēki bieži vien “piever acis” šim faktam. Izgriežot nost bojāto daļu, atlikusī produkta daļa tiek uzskatīta par drošu patēriņam. Šāds rīcības veids var radīt nopietnus veselības riskus, jo pelējuma sēnes ražo toksīnus, kas var nokļūt arī veselajā produktā.

1. Maize un konditorejas izstrādājumi

Maize ir viens no pārtikas produktiem, kuru sapelējusi daļa ir jākategoriski izmet. Pat ja pelējums ir redzams tikai uz virsmas, tas var būt iekļuvis arī tās iekšienē. Baktērijas var radīt nopietnus gremošanas traucējumus un citas veselības problēmas.

2. Rieksti un sēklas

Rieksti un sēklas ir vēl viens produkts, kuram pelējums ir bīstams. Pelējums uz riekstiem var radīt aflatoksīnus, kas ir ļoti toksiski un kancerogēni. Izmantojot šādus produktus, ir risks ne tikai saindēties, bet arī samazināt imunitāti.

3. Dārzeņi un augļi

Sipelējuši dārzeņi un augļi ne vienmēr ir viegli atpazīstami, jo pelējuma saraušanās var būt neliela. Tomēr, ja esat pamanījis pelējuma vietas, labāk ir tos izmest, jo pelējums var būt viltīgs un izplatīties arī uz veselākām daļām.

4. Sieru produkti

Sieri, it īpaši mīkstie un krēmveida, ir viegli pakļauti pelēšanai. Pat ja pelējums šķiet tikai uz virsmas, tas var būt iekļuvis dziļāk. Izēdot sapelējušu sieru, jūs varat saskarties ar bīstamām sekām, tādēļ ir ieteicams tos nekavējoties izmest.

Kopumā, rūpējieties par savu veselību

Pelējuma rašanās uz pārtikas produktiem ir nopietna problēma, kas nekādā gadījumā nedrīkst tikt ignorēta. Eksperti uzsver, ka vislabākais risinājums ir nekavējoties izmest sapelējušus produktus. Jūsu veselība ir visvairāk svarīgā, tāpēc labāk būt drošiem nekā nožēlot pēc tam.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas