400 000 eiro par zemes īri. RD sola risināt Olimpiskā sporta centra problēmuSabiedrība/Citi/Ekonomika
Foto un virsraksts: Delfi
  • 2024. gada 30. septembris 16:09
  • Delfi
  • 8

400 000 eiro par zemes īri. RD sola risināt Olimpiskā sporta centra problēmu

Olimpiskais Sporta Centrs saskaras ar finanšu izaicinājumiem

Pēdējā laikā sabiedrībā ir izskanējusi bažīga informācija par būtiskām izmaiņām SIA "Olimpiskais sporta centrs" (OSC) zemes nomas maksas aprēķināšanā. Sakarā ar Ministru kabineta veiktajām izmaiņām, nomas maksa pieaugusi vairāk nekā 12 reizes, kas gada griezumā pārsniegs 400 000 eiro. Šī situācija var radīt nopietnas sekas ne tikai pašam centram, bet arī apmeklētājiem, kuriem pieeja sporta iespējām var kļūt ierobežota.

Rīgas dome meklē risinājumus

Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA), reaģējot uz OSC izteiktajiem rūpēm par augsto nomas maksu, ir uzsācis aktīvu darbību, lai risinātu radušos situāciju. Viņš ir vērsies pie domes Īpašumu departamenta ar konkrētu aicinājumu meklēt risinājumus, kas ļautu saglabāt zemes nomas maksu pieņemamā līmenī. "Mūsu mērķis ir nodrošināt, lai Olimpiskajā sporta centrā varētu sportot un piedalīties aktivitātēs pēc iespējas plašākam iedzīvotāju lokam," norāda Ratnieks.

Sekas dažādām sabiedrības grupām

Jaunās nomas maksas pieaugums var ietekmēt sporta centra pieejamību ne tikai sportistiem, bet arī dažādām sabiedrības grupām, kas vēlas izmantot centrā piedāvātās sporta iespējas. Būtiskas pārmaiņas var skart gan bērnus un jauniešus, gan seniorus, kuriem regulāras fiziskās aktivitātes ir būtiskas veselības saglabāšanai. Rīgas domei šobrīd jāatrod līdzsvars starp pašvaldības ienākumiem un sabiedrības labklājību.

Vētījums par iespēju risinājumu

Lai skaidri izprastu situāciju, Rīgas dome plāno veikt pētījumu par iespējamiem risinājumiem. Eksperti tiks aicināti analizēt, kā šo jautājumu var risināt, lai maksa varētu palikt pieejama plašai sabiedrības daļai. Šāds solis ir cerība, ka tādējādi varēs saglabāt sporta centra darbību un nodrošināt piekļuvi sporta aktivitātēm visiem rīdziniekiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas