• 2024. gada 1. septembris 08:45
  • NRA
  • 6

5 dārzeņi un garšaugi, kurus var izaudzēt ūdenī

Ievads

Nākamreiz, kad grasāties izmest dārzeņu atliekas, apstājieties un padomājiet par to, kā tās var pārvērsties par jauniem, svaigiem garšaugiem un dārzeņiem. Izaudzējot dārzeņus un garšaugus ūdenī, jūs ne tikai samazināsiet atkritumus, bet arī iegūsiet iespēju baudīt pašu audzētus augus tieši no mājām. Šajā rakstā iepazīstināsim ar pieciem dārzeņiem un garšaugiem, kurus viegli varat izaudzēt ūdenī.

1. Sīpoli

Sīpoli ir viens no visvieglāk audzējamiem dārzeņiem ūdenī. Jums vienkārši nepieciešams ņemt sīpolu galvu un novietot to ūdenī ar saknēm uz leju. Izveidojiet nelielu bļodiņu, lai sīpols būtu daļēji iegremdēts ūdenī. Drīz vien ieraudzīsiet jaunus dzinumus, kurus var izmantot salātos vai ēdienu dekorēšanai.

2. Basilika

Basilika ir vēl viens garšaugs, kuru viegli var izaudzēt ūdenī. Ņemiet sagatavotās bazilikas stublāju un novietojiet to ūdenī saulainā vietā. Pēc pāris nedēļām jūsu bazilika sāks augt un sniegs svaigas lapas, ko izmantot dažādiem ēdieniem.

3. Pētersīļi

Pētersīļi ir izcils piemērs tam, kā varat izmantot dārzeņu atliekas. Izgrieziet pētersīļu stublāju un ievietojiet to ūdenī. Drīz vien augošie dzinumi sniegs jaunas zaļas lapas, kuras var izmantot kā garšvielas vai ēdienu rotāšanai.

4. Ķiploki

Ķiploki ir vēl viens populārs dārzenis, kuru var audzēt ūdenī. Ņemiet ķiploku daiviņu, novietojiet to ūdenī ar saknēm uz leju un vērojiet, kā tās veido jaunus dzinumus. Arī šie dzinumi var tikt izmantoti kulinārijā un bagātināt jūsu ēdienu garšas.

5. Fenheļa

Fenhelis, kas pazīstams ar savu anīsa garšu, ir vēl viens burvju dārzenis, kuru var audzēt ūdenī. Izgrieziet fenheļa galvu aptuveni 5 cm augstumā un ielieciet to ūdenī. Šis dārzenis drīz attīstīs jaunas lapas, kuras var izmantot kā garšvielas vai dekoratīvos nolūkos.

Secinājums

Ūdenī audzētu dārzeņu un garšaugu stādīšana ir ne tikai videi draudzīgs risinājums, bet arī aizraujošs veids, kā gūt jaunu dzīvi iepriekšējām dārzeņu atliekām. Izmēģiniet minētos dārzeņus un garšaugus, un pievienojiet jaunas garšas savām maltītēm, kas audzētas ar mīlestību un kopšanu. Nav pārsteigums, ka šī prakse kļūst aizvien populārāka starp dārzkopjiem un ēdienu entuziastiem!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas