5 veidi, kā pārbaudīt vai ēdiens ir sabojājiesUzturs
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 07:45
  • NRA
  • 8

5 veidi, kā pārbaudīt vai ēdiens ir sabojājies

1. Pārbaudiet izskatu

Lai noskaidrotu, vai ēdiens ir sabojājies, vispirms jāpievērš uzmanība tā izskatam. Ja redzat izmaiņas, piemēram, pelējumu, dīvainas krāsas vai tekstūras izmaiņas, tas ir skaidrs rādītājs, ka pārtika nav piemērota lietošanai. Ēdienam jāizskatās svaigam un piesaistošam, un jebkādas neparastas pazīmes var liecināt par bojājumiem.

2. Otrā sajūta – smarža

Otrs svarīgais aspekts ir smarža. Ja ēdiens sniedz nepatīkamu, skābu vai vienkārši dīvainu aromātu, tas ir nopietns signāls, ka tas ir sabojājies. Droši vien, ja jūsu deguns sūta brīdinājumus, to nevajadzētu ignorēt. Svaigi produkti parasti izdala patīkamu un dzirdamu smaržu, kas liecina par to kvalitāti.

3. Apskatiet tekstūru

Trešais veids, kā pārbaudīt pārtiku, ir pievērst uzmanību tās tekstūrai. Sabojāti produkti var kļūt lipīgi, sausi vai saspringti. Piemēram, ja dārzeņi ir kļuvuši mīksti vai mitri, tas var norādīt uz to, ka tie ir zaudējuši savu kvalitāti. Pārtikas tekstūras maiņa bieži ir skaidrs rādītājs, ka to nevajadzētu lietot.

4. Pārbaudiet derīguma termiņu

Svešu ēdienu derīguma termiņš ir jāņem vērā, plānojot ēdienreižu sagatavošanu. Lielākā daļa pārtikas produktu uz iepakojuma norāda derīguma termiņu vai 'labākā līdz' datumu. Ja ir pagājis šis termiņš, pat ja ēdiens izskatās un smaržo labi, ir ieteicams būt uzmanīgam un izvērtēt tā lietošanu.

5. Uztveriet garšu

Finally, pat ja iepriekšējie soļi radīja labus rezultātus, vienmēr ir vērts veikt garšas pārbaudi iepriekšējā mazā daudzumā. Ja garša šķiet dīvaina vai atšķirīga no gaidītās, tā ir skaidra pazīme, ka ēdiens ir sabojājies un nav ieteicams turpināt to lietot. Pabeidziet ar atgādinājumu, ka labāk ir iznīcināt pārtiku, nekā riskēt ar savu veselību. Pārtika ir svarīga, un ir atbildīgi par to rūpēties!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas