7 produkti, kurus nav ieteicams ēst pēc 60 gadu vecumaEksperiments
Foto un virsraksts: NRA
  • 2024. gada 9. augusts 07:45
  • NRA
  • 45

7 produkti, kurus nav ieteicams ēst pēc 60 gadu vecuma

1. Sarkanā gaļa

Sarkanā gaļa, piemēram, liellopu un cūkas gaļa, ir bagāta ar piesātinātām taukskābēm, kas var paaugstināt holesterīna līmeni un palielināt sirds slimību risku. Eksperti iesaka samazināt šādu produktu patēriņu un tā vietā izvēlēties liesāku gaļu, piemēram, vistas vai tītara gaļu.

2. Pārstrādāti produkti

Pārstrādāti produkti, tostarp desas, bekons un konservēti pārtikas produkti, satur daudz nātrija un konservantu, kas var negatīvi ietekmēt veselību. Šie produkti var veicināt paaugstinātu asinsspiedienu un izraisīt cilvēka vispārējo labklājību.

3. Cukura un saldinātāju produkti

Cukurs un mākslīgie saldinātāji ir saistīti ar vairākām veselības problēmām, tostarp diabētu un aptaukošanos. Cilvēkiem, kas ir vecāki par 60 gadiem, ir īpaši svarīgi ierobežot šo produktu lietošanu, lai saglabātu stabilu cukura līmeni asinīs.

4. Trans-taukskābes

Trans-taukskābes, kas bieži vien atrodas ceptajos un pārstrādātajos produktos, var paaugstināt "slikto" holesterīna līmeni, nodarot kaitējumu sirdij. Eksperti brīdina, ka šīs vielas klātbūtne uzturā rada nopietnas veselības problēmas gados vecākiem cilvēkiem.

5. Ogu un augļu sulas

Papildus nātrijam un pievienotajiem cukuriem, daudzas veikalā pirktās sulas satur kaitīgas vielas. Labāk ir izvēlēties veselīgāku variantu — ēst veselus augļus un ogas, kas satur šķiedrvielas un citas barības vielas.

6. Baltmaize un rafinēti graudi

Rafinēti graudi un baltmaize trūkst būtisku uzturvielu, kā rezultātā tie var izraisīt strauju cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs. Veselīga alternatīva ir pilngraudu produkti, kas saglabā vairāk vitamīnu un minerālvielu.

7. Nexium un citi fermentējošie produkti

Daudzi fermentējošie produkti satur daudz piedevu un ķīmisku vielu, kas var būt kaitīgas gados vecākiem cilvēkiem. Lielākā daļa eksperti iesaka ierobežot šādu produktu uzņemšanu un izvēlēties dabiskākus variantus, kas nesatur mākslīgas piedevas. Noslēgumā jāsaka, ka pareiza un sabalansēta uztura ievērošana ir būtiska, lai saglabātu veselību pēc 60 gadu vecuma. Eksperti iesaka pievērst uzmanību ne tikai tam, ko ēdam, bet arī tam, ko ieviešam no ikdienas rutīnas, lai uzlabotu dzīves kvalitāti un veselību ilgtermiņā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas