7100 dalībnieki, 355 klases, 106 skolas – "Sporto visa klase" sāk savu 11. sezonuCiti/Tautas sports
Foto un virsraksts: Delfi
  • 2024. gada 11. oktobris 15:04
  • Delfi
  • 10

7100 dalībnieki, 355 klases, 106 skolas – "Sporto visa klase" sāk savu 11. sezonu

Sporto visa klase atsāk savu ceļu

Šogad Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) projekts "Sporto visa klase" uzsāk savu 11. sezonu, pulcinot 7100 dalībniekus no 106 skolām visā valstī. Šī iniciatīva, kas vērsta uz fizisko aktivitāšu popularizēšanu un skolēnu veselības uzlabošanu, turpina augt un attīstīties, piedāvājot plašu aktivitāšu spektru visām klasēm.

Kustība, kas vieno

Šajā sezonā īpašu uzmanību pievērš aktivitātei "Kustība, kas vieno", kas jau ceturto gadu notiek projekta ietvaros. Izmantojot "Sporta loterijas" un interaktīvās izlozes "Sporto visi" atbalstu, tiek vākti līdzekļi sporta dzīves uzlabošanai Latvijas skolās. Šis projekts ne tikai veicina skolēnu fizisko aktivitāti, bet arī stimulē skolu kopienas sadarbību un atbalstu.

Finansējums sporta attīstībai

Viens no projekta mērķiem ir noteikt, kura no projekta skolām saņems finansējumu sporta aktivitāšu uzlabošanai. Tas nozīmē, ka skolām tiks dota iespēja attīstīt un pilnveidot sporta infrastruktūru, nodrošinot bērniem vēl labākus apstākļus fiziskajām aktivitātēm. LOK uzsver, ka katra izsniegtā summa palīdzēs veidot izglītotāku un veselīgāku nākotni.

Izaicinājums un iespēja skolām

Arī šogad skolām būs iespēja piedalīties dažādās sacensībās un izaicinājumos, kas veicina ne tikai fizisko attīstību, bet arī sportiskā gara izkopšanu. "Sporto visa klase" ir ne tikai sportisko iemaņu attīstība, bet arī draudzības un koleģialitātes stiprināšana starp skolēniem un skolām. Latvijas Olimpiskā komiteja ir pārliecināta, ka "Sporto visa klase" turpinās iedvesmot jaunāko paaudzi būt aktīvai un sportiskai, veicinot veselīgu dzīvesveidu un ilgtspējīgu sporta attīstību Latvijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas