
Āboli saglabāsies svaigi un kraukšķīgi vairākas nedēļas, ja tos glabās šādā veidā
Ābolu saglabāšanas nozīme
Āboli ir ne tikai gardš, bet arī veselīgs našķis, kas bagāts ar vitamīniem un antioksidantiem. Taču, lai pilnībā izbaudītu to papildināto garšu un kraukšķīgumu, ir svarīgi zināt pareizo glabāšanas veidu. Svaigi āboli var zaudēt savu kvalitāti jau pēc dažām dienām, ja tie tiek nepareizi uzglabāti, tāpēc šis raksts piedāvā vienkāršu paņēmienu, kas palīdzēs saglabāt ābolus svaigus un kraukšķīgus ilgāk.Labākais paņēmiens ābolu saglabāšanai
Saskaņā ar “express.co.uk” sniegto informāciju, viens no efektīvākajiem veidiem, kā saglabāt ābolus svaigus, ir uzglabāt tos vēsā, tumšā un ventilētā vietā. Ideālā gadījumā ābolus būtu jāglabā 0-4 grādu temperatūrā. Šīs temperatūras ļauj samazināt ābolu elpošanas procesu un nepieciešamību pēc mitruma.Veselīgu ābolu uzglabāšanas triki
Lai panāktu maksimālu svaigumu, ir ieteicams ābolus turēt atsevišķi no citiem augļiem un dārzeņiem, jo īpaši no banāniem un tomātiem, kas izdala etilēna gāzi un var veicināt ābolu nogatavināšanu un bojāšanos. Turklāt labāk ir izvēlēties cieši noslēgtas trauku formas vai somas, kurās āboli nebūs pakļauti gaisa plūsmām un mitruma izmaiņām.Praktiski ieteikumi mājas apstākļos
Lai vēl vairāk pagarinātu ābolu svaigumu, ir vērts apsvērt iespēju katru ābolu ietīt avīzē vai papīrā, kas palīdzēs absorbēt lieko mitrumu un novērst mehāniskus bojājumus. Vēl viena noderīga metode ir izmantot plastmasas traukus ar caurumu ventilācijai. Šādā veidā jūs varat kontrolēt mitruma līmeni un gaisa plūsmu, kas veicina ābolu ilgu uzglabāšanu.Kopsavilkums
Izmantojot šos vienkāršos paņēmienus, jūs varat būt pārliecināti, ka āboli paliks svaigi un kraukšķīgi vairākas nedēļas. Pavadiet laiku, lai rūpīgi izvēlētos un uzglabātu ābolus, un izbaudiet to garšīgu un veselīgu pievienojumu jūsu ēdienkartei!
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit