
Ābolu un dzērveņu sambuks ar cepumiem
Jaunā sezona “Šefu gaidījāt?”
Šī gada jaunā sezona “Šefu gaidījāt?” uzsākta ar satriecošu kulināro piedzīvojumu Dailes teātrī, kur savus talantus parādīja aktrise Madara Viļčuka. Viņa kopā ar pazīstamo šefpavāru Lauri Aleksejevu iepazīstināja viesus ar izsmalcinātu ēdienu izvēli, kas lika ikvienam apmeklētājam palikt apmierinātam.Uzkrājošas gaļas uzkodas
Pasākuma laikā viesi varēja nobaudīt īpaši sagatavotus salātus ar vistu un zaļajām pākšu pupiņām, kas bija furoru izsaukusi garšu harmonija un vizuālais prieks. Parasti salāti var būt vienkārši, bet Madara un Lauris viņus pacēla jaunā nivelī, akcentējot svaigumu un krāsu daudzveidību.Pamatēdiens – cepts sams
Par pamatēdienu kalpoja cepts sams apelsīnu mērcē, kas izcēlās ar unikālu kombināciju. Šī zivs sabalansēja saldskābo garšu, un tās tekstūra lieliski saderēja ar kartupeļu un plaucētas mīklas kroketēm. Šis ēdiens noteikti iepriecināja ikvienu, kurš vēlējās piedzīvot kulināro revolūciju.Deserta izsmalcinātība
Pasākuma kulminācija bija deserts – ābolu un dzērveņu sambuks. Šī kombinācija bija ne tikai garšīga, bet arī ļoti pievilcīga acīm. Augļu sabalansētā salduma un dzērveņu piesātinātā skābuma apvienojums bija lielisks noslēgums šai garšīgajai maltītei. Ar šādu desertu aktrise un šefpavārs parādīja, ka pat visvienkāršākās sastāvdaļas var tapt par izcilu mākslas darbu.Noslēgums un turpmākie gaidāmie pasākumi
Pasākums “Šefu gaidījāt?” ir lieliska iespēja, lai iepazītu Rīgas labākos šefpavārus un baudītu jaunas garšas. Ar šādiem pasākumiem mēs varam gaidīt, ka Latvijas kulinārijas māksla turpinās attīstīties un pārsteigt – un Madara Viļčuka ar Lauri Aleksejevu noteikti ir lielisks piemērs. Noskatoties šos talantus, ir skaidrs, ka nākotnē gaidāmi vēl daudz jauni garšu piedzīvojumi!
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit