Aģents-uzmetējs un Rīgas "Dinamo" enkurs – kāpēc neuzplauka nākamā hokeja superzvaigzne Edgars Kulda

Edgara Kulda ceļojums hokejā

Desmit gadu laikā, kad Edgars Kulda bija vienas no talantīgākajām figūrām Kanādas junioru hokejā, piepildījās daudzu viņa līdzgaitnieku sapņi par profesionālo karjeru NHL. Kulda sevi pierādīja kā čempionu komandas (Montréal Junior) vērtīgāko spēlētāju un pat saņēma prestižo "Memorial Cup" balvu. Šajā laika posmā šķita, ka tieši viņš varētu kļūt par nākamo Latvijas hokeja zvaigzni.

Ceļš uz NHL un atteikšanās no sapņu realitātes

Pēc veiksmīgā junioru perioda sekoja NHL drafts, kurā Kulda tika izvēlēts. Taču, neskatoties uz lielajām cerībām, viņa ceļš uz profesionālo hokeju piepildījās ar neaizpildītām cerībām. Neskatoties uz pirmajām divām sezonām NHL, viņš nekad nespēja izveidot stabilu vietu komandā, un drīz vien viņa ceļš veda uz Eiropu un Čehijas otro hokeja līgu.

Jaunas perspektīvas un hokeja vērtība

Šodien Kulda uz hokeju raugās pavisam citām acīm. Lai gan viņš jau trešo sezonu spēlē ne tik prestižā līgā, viņam ir radusies iespēja sakārtot savu dzīvi un pavadīt laiku tajā, kas viņam patiešām patīk – spēlē hokeju. Viņš ir iemācījies novērtēt katru spēli, katru treniņu, izmantojot šo privilēģiju, lai attīstītu sevi ne tikai kā spēlētāju, bet arī kā cilvēku.

Secinājumi par hokeja ceļu un nākotni

Edgara Kuldas stāsts ir piemērs tam, kā sporta karjera var būt neparedzama. Lai gan ceļš uz slavu un panākumiem reizēm var būt stāvošs, viņš ir atradis jaunu veidu, kā izdzīvot, saglabājot aizraušanos ar hokeju. Kulda pierāda, ka hokejs ir ne tikai par uzvarām un medaļām, bet arī par briedumu un dzīves izpratni. Galu galā, katras kaislības piemērošana dzīvē, neskatoties uz tālaika ambīcijām, var vest pie daudz vērtīgākām atziņām un realizācijas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas