"Ai, nepārspīlē..." - dažas absolūti nepareizas frāzes, kā nevajag mierināt cilvēkus

Kā mēs izsakam atbalstu?

Mierināšana un atbalsta izteikšana ir ļoti individuāla un bieži vien subjektīva darbība. Katrs no mums izsaka līdzjūtību un sniedz atbalstu dažādi. Pastāv cilvēki, kuriem ir nepieciešama tikai īsa saruna pa telefonu, lai izrunātos par savām sajūtām un saņemtu mierinājumu no tuva cilvēka izteikuma: "turieties, es esmu kopā ar tevi." Šādas vienkāršas frāzes bieži vien var sniegt tik ļoti nepieciešamo emocionālo atbalstu.

Atšķirīgas vajadzības - atšķirīgas pieejas

Citi savukārt izjūt nepieciešamību pēc fiziskā tuvuma. Viņi var doties cauri visai valstij, lai tikai apskautu tuvu cilvēku. Tas ir viņu veids, kā izteikt atbalstu un parādīt, ka viņi ir blakus grūtā brīdī. Turpretī ir cilvēki, kuriem ir vairāk nepieciešami praktiski risinājumi un konkrēti padomi, kā risināt savas problēmas. Viņiem emocionāli izteikumi var šķist mazsvarīgi, ja nav piedāvāti reāli soļi, ko veikt.

Frāzes, no kurām vajadzētu izvairīties

Tomēr ne visas frāzes ir veiksmīgas, kad runa ir par mierināšanu. Ir dažas populāras, taču absolūti nepareizas frāzes, kuras nevajadzētu izmantot. Piemēram, frāze "Ai, nepārspīlē..." var radīt pretēju efektu, jo cilvēks var justies nenovērtēts savās izjūtās. Šāda pieeja ne tikai samazina atbalsta vērtību, bet arī var padarīt personu par vientuļu savās grūtībās.

Kā pareizi izteikt atbalstu?

Lai sniegtu patiesi efektīvu atbalstu, ir svarīgi būt empātiskam un saprotošam. Tā vietā, lai mēģinātu samazināt otra cilvēka sajūtas, labāk ir uzklausīt un apstiprināt, ka viņa sajūtas ir svarīgas. Izsakot līdzjūtību, mēs varam palīdzēt noticēt, ka neviens nav viens savā sāpē. Atcerieties: vislabākā atbalsta forma ir tā, kas ir pielāgota konkrētajam cilvēkam un viņa vajadzībām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas