Aizbrauc un atbrauc. Miljoniem dolāru vērtā minerālmēslu krava joprojām iestrēgusi Rīgas ostāEkonomika/Delfi plus/Delfi bizness
Foto un virsraksts: Delfi
  • 2024. gada 19. septembris 10:12
  • Delfi
  • 8

Aizbrauc un atbrauc. Miljoniem dolāru vērtā minerālmēslu krava joprojām iestrēgusi Rīgas ostā

Kuģa iestrēgšana Rīgas brīvostā

Rīgas brīvostā joprojām ir iestrēdzis kuģis, kas pārvadā 55 000 tonnu kālija hlorīda. Šis saražotais minerālmēsls ir miljoniem dolāru vērts, taču tā piegāde ir iesprūdusi Latvijas ostā, rada uzmanību ne tikai no vietējiem uzņēmējiem, bet arī plašākā starptautiskajā arēnā.

Regulārā uzpildes procedūra Zviedrijā

Saskaņā ar noteikumiem, kuģis drīkst atstāt Rīgas ostu aptuveni reizi pusgadā, lai uzpildītos Zviedrijā. Šī procedūra tiek veikta, lai nodrošinātu kuģa darba spēju un drošību, tomēr citu apstākļu dēļ tas joprojām ir spiests atgriezties ostā, tālāk tiekot uzsākta jauna tēma – kā sankcijas pret Krievijas oligarhiem ietekmē naftas un minerālmēslu piegādes.

Sankciju ietekme uz kuģa operācijām

Kuģim nav atļauts pamest Latviju uz visiem laikiem, kas saistīts ar sankcijām, kuras tikušas piemērotas Krievijas oligarhiem. Šīs sankcijas rada neskaidrību par to, kad kuģis varētu beidzot atstāt Rīgas brīvostu. Daudzi nozares eksperti uzskata, ka situācija saglabāsies nemainīga līdz brīdim, kad starptautiskās attiecības uzlabosies.

Nākotnes perspektīvas un jautājumi

Šobrīd par nākotnes perspektīvām un kuģa likteni nekādi prognozējumi nav droši. Pētniecības analītiķi norāda, ka ir nepieciešama skaidra atbilde par situācijas risināšanu, jo tas ietekmē ne tikai kuģa īpašniekus, bet arī Latvijas ekonomiku kopumā. Kad un kā šis jautājums tiks atrisināts, pašlaik ir liels noslēpums, kas aizvien rada jautājumus un bažas par Latvijas ostu darbību nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas