Ančeloti: "Man labāk patīk, ka Mbapē gūst vārtus, nevis presingo"Futbols — Spānija
Foto un virsraksts: Sportacentrs

Ančeloti: "Man labāk patīk, ka Mbapē gūst vārtus, nevis presingo"

Trenera vēstījums Mbapē

Madrides "Real" futbola komandas treneris Karlo Ančeloti izteicis skaidru vēstījumu savai zvaigznei Kilians Mbapē, uzsverot, ka viņa galvenā loma komandā ir gūt vārtus, nevis ietērpties presinga pienākumos. Ančeloti pirmdien preses konferencē atklāja, ka viņa ambīcijas attiecībā uz franču uzbrucēju ir vērstas uz rezultāta sasniegšanu, nevis apgrūtināšanu ar defensīvām prasībām.

Uzbrukuma koncentrācija

Ančeloti norādīja, ka šī pieeja ir svarīga ne tikai Mbapē, bet arī visai komandai. "Es vēlos, lai Kilians koncentrējas uz to, ko viņš dara vislabāk – gūst vārtus," teica treneris. Šāds uzstādījums liek domāt, ka "Real" vēlas izmantot Mbapē izcilās spējas uzbrukumā, lai palielinātu komandas efektivitāti un rezultatīvos rādītājus.

Statistika runā pati par sevi

Analizējot iepriekšējās sezonas sniegumu, ir skaidrs, ka Mbapē ir viens no labākajiem vārtu guvējiem pasaulē. Tāpat Ančeloti ir pārliecināts, ka, nodrošinot viņam brīvību rīkoties uzbrukumā, spēlētājs varēs pilnībā realizēt savu potenciālu, veidojot vairāk vārtu guvumu un rezultātu izšķirošu momentu, kas noteikti sekmē "Real" interesēs un mērķos.

Komandas dinamika

Ančeloti uzsvēra, ka pieeja, kas balstīta uz vārtu gūšanu vairāk nekā presingu, var uzlabot komandas dinamiku un spēles stilu. Tas ne tikai dotu Mbapē iespēju pilnībā atklāt savu meistarību, bet arī radītu pozitīvu iespaidu uz pārējiem spēlētājiem, motivējot viņus aktīvāk piedalīties uzbrukuma veidošanā. Ančeloti skaidri norādīja, ka viņa mērķis ir izveidot komandu, kas spēj dominēt laukumā, un vārtu gūšana ir centrālā šī plāna sastāvdaļa.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas