• 2024. gada 27. jūnijs 10:05
  • Delfi
  • 21

Andris Grafs: "Rail Baltica" pārvaldības modelī jau sākotnēji "iebūvēts" gruzdošs konflikts

Andris Grafs: "Rail Baltica" pārvaldības modelī jau sākotnēji "iebūvēts" gruzdošs konflikts

Jau "Rail Baltica" projekta pašā sākumā tika izveidots projekta pārvaldības modelis ar "iebūvētu" gruzdošu konfliktu, kas ir saistīts ar lēmumu pieņemšanu projektā, jo īpaši pilnvaru un atbildības sadalījumu projekta plānošanā un īstenošanā. Tas skar Baltijas valstu kopuzņēmumu "RB Rail", nacionālos ieviesējus, tajā skaitā Satiksmes ministrijai piederošās Eiropas Dzelzceļa līnijas (EDZL), kā arī iesaistīto ministriju un valdību lomu.

Pēc Andra Grafa teiktā "Rail Baltica" projekta pārvaldības modelis jau no paša sākuma ietver gruzdošu konfliktu, kas ir saistīts ar lēmumu pieņemšanu projektā. Tas skar gan Baltijas valstu kopuzņēmumu "RB Rail", gan nacionālos ieviesējus, tajā skaitā Satiksmes ministrijai piederošās Eiropas Dzelzceļa līnijas (EDZL).

Andris Grafs norāda, ka svarīgi ir rast risinājumu šim konfliktam, jo tas ietekmē projekta plānošanas un īstenošanas procesu. Lēmumu pieņemšanai un atbildības sadalījumam jābūt skaidriem, lai nodrošinātu "Rail Baltica" veiksmīgu realizāciju un ilgtspējīgu attīstību.

Lai atrisinātu šo situāciju, būs nepieciešama ciešāka sadarbība starp iesaistītajām pusēm un skaidra komunikācija, lai nodrošinātu vienprātību un efektīvu darbību "Rail Baltica" projektā. Tādējādi šis jautājums kļūst par prioritāti projekta turpmākajai attīstībai.


Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas