Aptauja: 12% skolēnu brīvlaikā dosies ārzemju braucienāAptaujas
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 06:59
  • TV3
  • 3

Aptauja: 12% skolēnu brīvlaikā dosies ārzemju braucienā

Rudens brīvlaiks un skolēnu plāni

Pirmdien, 16. oktobrī, ir sācies skolēnu rudens brīvlaiks, kurš ilgs līdz nedēļas beigām. Šis periods ir lieliska iespēja gan skolēniem, gan viņu vecākiem plānot kopīgas aktivitātes, atpūtu un ceļojumus.

Aptaujas rezultāti: 12% skolēnu dosies uz ārzemēm

Jaunākā aptauja rāda, ka 12% skolēnu plāno doties uz ārzemju braucienu šajā brīvlaikā. Tas norāda uz pieaugošu interesi par ceļojumiem un jaunu pieredžu iegūšanu ārpus Latvijas robežām.

Vecāku plāni brīvlaikam

Aptaujā vecāki tika jautāti par saviem plāniem attiecībā uz brīvlaiku. Liela daļa vecāku ir iecerējuši pelnīt laiku ar bērniem, piedaloties dažādās izklaidējošās aktivitātēs, kā arī atpūstoties mājās. Daži vēlas arī izmantot iespēju izbraukt uz laukiem vai pie dabas.

Citi aktuāli brīvlaika pavadīšanas veidi

Kopā ar ārzemju braucieniem, populāras brīvlaika aktivitātes ir arī sporta un kultūras pasākumi, radošās darbnīcas un izklaidējoši pasākumi, kas notiek dažādās Latvijas pilsētās. Vecāki bieži meklē veidus, kā iepriecināt bērnus, piedāvājot interesantas un izglītojošas iespējas.

Kopumā par brīvlaiku un tā nozīmi

Rudens brīvlaiks ir svarīgs ne tikai bērnu atpūtai, bet arī ģimenes kopā būšanai. Tas sniedz iespēju vecākiem un bērniem pavadīt laiku kopā, apmeklējot kultūras pasākumus, ekskursijas un citus pasākumus. Lielākā daļa vecāku ir apmierināti ar iespēju uzņemtas jaunas atmiņas un piedzīvojumus kopā ar savām atvasēm.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas