Aptauja: 65% iedzīvotāju vasarā ir atpūtušies un uzlabojuši garastāvokliLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 22:03
  • NRA
  • 3

Aptauja: 65% iedzīvotāju vasarā ir atpūtušies un uzlabojuši garastāvokli

Vasaras atpūta uzlabo garastāvokli

Saskaņā ar "Mēness aptiekas" un pētījumu aģentūras "Norstat" veiktās aptaujas datiem, lielākajai daļai jeb 65% Latvijas iedzīvotāju vasaras periodā ir izdevies ne tikai atpūsties, bet arī uzlabot savu garastāvokli un psiholoģisko noskaņojumu. Šie rezultāti liecina par to, cik svarīga ir atpūta un laika pavadīšana brīvā dabā, īpaši karstajos vasaras mēnešos.

Atpūtas veidi un to ietekme

Aptaujā atklājies, ka iedzīvotāji ir izmantojuši dažādas atpūtas formas - no ceļojumiem līdz vienkāršai laika pavadīšanai ģimenes lokā vai hobi nodarbēs. Lielākā daļa dalībnieku uzsvēra, ka tieši daba, saulainas dienas un iespēja nodarboties ar sportiskām aktivitātēm ir būtiski veicinājuši pozitīvu garastāvokli. Šādi pieredzes stāsti liecina par nepieciešamību regulāri atpūsties un veltīt laiku sev.

Pandēmijas ietekme uz iedzīvotāju labsajūtu

Šī aptauja ir īpaši nozīmīga, ņemot vērā iepriekšējo gadu izaicinājumus, kad Covid-19 pandēmija ir ietekmējusi daudzu cilvēku psiholoģisko stāvokli. Atpūtai vasarā ir bijusi liela nozīme šīs ietekmes mazināšanā. Iedzīvotāji izteikuši pateicību par iespēju atkal pārvietoties un baudīt dzīvību ārpus mājām.

Nākotnes perspektīvas

Šādas pozitīvas tendences liek domāt par nepieciešamību turpināt veicināt sabiedrības labbūtību arī nākotnē. Speciālisti aicina plānot un radīt vairāk iespēju atpūtai un relaksācijai, jo, kā parādījusi šī aptauja, tas ir būtisks solis ceļā uz psiholoģisko veselību un emocionālo labsajūtu. Pavasara un vasaras mēnešu tuvums atkal sniegs iespēju iedzīvotājiem izbaudīt dabu un sociālās aktivitātes, radot veselīgu un pozitīvu vidi jebkuram.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas