• 2024. gada 9. jūlijs 09:52
  • TV3
  • 9

Aptaujā noskaidrots, cik daudz Latvijas šoferu patiesībā pārsniedz ātrumu

Jaunākie aptaujas dati par Latvijas autovadītāju braukšanas ātrumu

Pētījumu aģentūras “Norstat” un apdrošināšanas sabiedrības “ERGO” veiktā aptauja ir atklājusi interesantu informāciju par Latvijas autovadītāju attieksmi pret braukšanas ātrumu ierobežojumiem. Aptaujas dati liecina, ka lielākā daļa Latvijas šoferu pārkāpj atļauto braukšanas ātrumu, kas liecina par problēmu šajā jomā.

Baltijas valstu autovadītāju braukšanas paradumi

Pētījums ir secinājis, ka Baltijas valstu autovadītāju paradumi ir līdzīgi attiecībā uz ātruma ierobežojumu pārkāpumiem. Vidēji 72% aptaujāto ir atzīstami pārkājuši atļauto braukšanas ātrumu vismaz reizi. Tomēr ir svarīgas atšķirības starp Latvijas, Igaunijas un Lietuvas autovadītāju tendencēm pārkāpt šo noteikumu.

Lielākais pārkāpumu skaits Latvijas ceļos

Interesanti, ka aptaujā atklāts, ka visretāk atļauto braukšanas ātrumu pārkāpj Latvijas autovadītāji. Šis fakts norāda uz nepieciešamību uzlabot sabiedrības izglītošanu par ceļu satiksmes noteikumiem un veidot efektīvus pasākumus, lai ierobežotu ātruma pārkāpumus Latvijas ceļos.

Salīdzinājums ar citu Baltijas valstu autovadītājiem

Salīdzinot ar Lietuvas autovadītājiem, Latvijas šoferi ir norādīti kā biežākie pārkāpēji attiecībā uz atļauto braukšanas ātrumu. Šis faktors var būt saistīts ar dažādiem aspektiem, piemēram, ceļu infrastruktūras kvalitāti un satiksmes plūsmas īpatnībām. Jāpievērš uzmanība šai problēmai un jāstrādā pie risinājumiem, lai uzlabotu Latvijas autovadītāju braukšanas paradumus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas