• 2024. gada 16. septembris 21:15
  • NRA
  • 5

Ar jaunu monitoringa darbu pārbaudīs vidusskolēnu zināšanas veselības izglītībā

Jauna pieeja veselības izglītībā

Valsts izglītības satura centrs (VISC) ir paziņojis par jaunu monitoringa darbu, kas paredzēts, lai pārbaudītu 10.klašu skolēnu un profesionālās izglītības iestāžu 1.kursu audzēkņu zināšanas veselības izglītības jomā. Šī iniciatīva ir daļa no centieniem uzlabot izglītības kvalitāti un nodrošināt, lai jaunieši iegūtu nepieciešamās prasmes un zināšanas par veselību un labklājību.

Monitoringa darba mērķi

Paredzamais monitoringa darba mērķis ir noskaidrot, cik labi jaunieši saprot veselības jēdzienus, kā arī kādas zināšanas tiem ir par veselīgu dzīvesveidu un slimību profilaksi. Tas palīdzēs izglītības iestādēm novērtēt, cik efektīvi tiek sniegta veselības izglītība skolās, un noteikt nepieciešamību pēc uzlabojumiem vai papildus resursiem.

Praktiskā norise un sagatavošanās

Monitoringa darbs tiks organizēts visā Latvijā, un tā norises datumi tiks paziņoti drīzumā. Skolām tiks sniegti nepieciešamie resursi un materiāli, lai palīdzētu sagatavot skolēnus šim pārbaudījumam. Ņemot vērā mūsdienu izaicinājumus, piemēram, krīzes situācijas un sabiedrības veselības jautājumus, uzsvars tiks likts uz praktiskām zināšanām, kas var noderēt ikdienas dzīvē.

Sabiedrības nozīme un resursi

Veselības izglītība ir svarīga ne tikai skolēniem, bet arī plašai sabiedrībai. Arī vecākiem un skolotājiem ir būtiska loma, veicinot veselīgu dzīvesveidu un izpratni par veselību. Tāpēc VISC plāno organizēt informatīvas kampaņas un pieejamus resursus, lai palīdzētu gan skolēniem, gan viņu ģimenēm saprast, kā uzlabot veselības apziņu.

Nākotnes attīstība

Šī jaunā pieeja monitoringa darbiem psiholoģiski norāda uz pāreju uz patstāvīgu un mērķtiecīgu veselības izglītības apguvi. VISC cer, ka, veicot šādu analīzi un novērtējumu, izglītības iestādes varēšot pielāgot savu mācību programmu un metodes, lai labāk atbilstu audzēkņu vajadzībām un mūsdienu izaicinājumiem veselības jomā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas