• 2024. gada 16. septembris 04:05
  • Delfi
  • 5

Arī pirmdien gaiss iesils līdz +27 grādiem

Laika prognoze: Pirmdien gaiss iesils

Arī pirmdien, 23. oktobrī, Latvijā gaiss sasniegs vasarīgi siltas temperatūras līdz pat +27 grādiem. Šīs dienas laika apstākļi sola saulaini un sausi laikapstākļi visā valstī, kas iepriecinās tos, kuriem patīk pavadīt laiku ārā.

Debesīs mākoņi, bet drīz vien skaidrs laiks

Pirmās dienas stundās, it īpaši rietumu reģionos, debesis vēl būs daļēji apmākušās. Taču neuztraucieties – prognozes liecina, ka jau tuvāk pusdienlaikam mākoņi izklīdīs, ļaujot saules stariem apspīdēt visus Latvijas nostūrus. Tas padarīs pirmdienu par ideālu dienu pastaigām vai brīvā laika aktivitātēm.

Atgādinājums par pārejošiem laika apstākļiem

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) norāda, ka šādi siltie laika apstākļi stiprina vasaras noskaņojumu, taču iedzīvotāji tiek aicināti neapstāties pie šī laikapstākļu brīnuma, jo drīz vien varam sagaidīt straujākas temperatūras svārstības. Tādēļ ir svarīgi sagatavoties un eksperimentēt ar aktīvām nodarbēm brīvā dabā līdz siltā laika iestāšanās beigām.

Secinājumi un ieteikumi

Ņemot vērā sagaidāmos siltos apstākļus, iedzīvotāji tiek aicināti doties ārā un izbaudīt sauli, piedaloties dažādās aktivitātēs, piemēram, velobraukšanā, pārgājienos vai vienkārši pastaigās parkā. Neaizmirstiet par saules aizsargkrēmu un dzeramā ūdens pieejamību karstā laikā. Lai gan gaiss iesils, rīkojieties atbildīgi un baudiat katru pavasara dienu, kamēr tā ilgi vēl ir pieejama!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas