Arī prokuratūra nesaskata noziedzīga nodarījuma sastāvu Medņa publikācijās par mediķiemLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 22:42
  • NRA
  • 4

Arī prokuratūra nesaskata noziedzīga nodarījuma sastāvu Medņa publikācijās par mediķiem

Prokuratūra noslēdz izmeklēšanu par Medņa publikācijām

Prokuratūra paziņojusi, ka Edgara Medņa, Āgenskalna klīnikas pediatra un homeopāta, publikācijās par mediķiem nav konstatēts noziedzīga nodarījuma sastāvs. Šis lēmums nāk pēc tam, kad tika izteiktas bažas par iespējamo nepamatotu informāciju un tās ietekmi uz medicīnas profesionāļiem.

Publikāciju saturiska analīze

Medņa publikācijas, kurās tika kritizēta citu mediķu prakse un zinātniskie pētījumi, radīja zināmu sabiedrības interesi un bažas. Tika uzdots jautājums par to, vai šādas publikācijas var kvalificēt kā apmelošanu vai citus noziedzīgus nodarījumus. Prokuratūras secinājums norāda uz to, ka šādas publikācijas nevar tikt uzskatītas par noziedzīgām, izsverot brīvības izteikt viedokli un diskusiju par medicīnas praksi.

SABIEDRĪBAS REAKCIJA

Šis lēmums jau izsaucis dažādas reakcijas sabiedrībā. Daļa mediķu ir atzinīgi novērtējuši prokuratūras secinājumu, sakot, ka tas stiprinās medicīnas profesionāļu reputāciju. Savukārt citi uzskata, ka šāda attieksme var veicināt neskaidrību un sabiedrības uzticību mediķiem.

Nākotnes perspektīvas

Neskatoties uz prokuratūras lēmumu, diskusijas par Medņa publikācijām turpinās, un ir skaidrs, ka medicīnas un sabiedrības attiecību jautājumi būs aktuāli arī turpmāk. Šis gadījums norāda uz nepieciešamību pēc atklātas diskusijas par medicīnas profesionāļu atbildību un pacientu tiesībām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas