Ašeradens par LMT un TET iespējamo apvienošanu: Mēs te, kā laukos saka, kā vista uz perēšanu taisāmiesPolitika
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 19:00
  • NRA
  • 4

Ašeradens par LMT un TET iespējamo apvienošanu: Mēs te, kā laukos saka, kā vista uz perēšanu taisāmies

Ašeradens par LMT un TET iespējamo apvienošanu

Latvijas ekonomikas ministre Ašeradens nesen attiecībā uz iespējamo Latvijas Mobilā Telefona (LMT) un TET apvienošanu izteicies, sakot, ka “mēs te, kā laukos saka, kā vista uz perēšanu taisāmies”. Šie vārdi nozīmīgi uzsver gaidāmās izmaiņas telekomunikāciju nozarē un kopīgās uzņēmējdarbības nākotni.

Ekonomikas ministrijas priekšlikumi

Kā ziņo “de facto”, jau drīzumā uz valdības galda nonāks Ekonomikas ministrijas izstrādāti priekšlikumi, kas risinās īpašumtiesību problēmas, kas saistītas ar valstij daļēji piederošajiem uzņēmumiem TET un LMT. Šo priekšlikumu mērķis ir nodrošināt stabilitāti un efektivitāti telekomunikāciju sektorā, kas ir būtisks valsts attīstībai.

Problēmas un izaicinājumi

Pašlaik TET un LMT piedzīvo virkni izaicinājumu, it īpaši attiecībā uz īpašumtiesību jautājumiem. Valsts līdzdalība šajos uzņēmumos rada neskaidrības un ierobežojumus attiecībā uz attīstību un investīcijām. Tādēļ nepieciešams skaidri definēt, kādi būs nākamie soļi, lai veicinātu abu uzņēmumu efektīvu darbību un sadarbību.

Gaidāmie rezultāti

Ašeradens uzsver, ka galvenais mērķis ir izstrādāt risinājumus, kas ļautu TET un LMT darboties efektīvāk un vairāk koncentrēties uz inovācijām. Sagaidāmi priekšlikumi, kas nesīs ne tikai strukturālas izmaiņas, bet arī poteneciālas finansiālas priekšrocības abiem uzņēmumiem.

Secinājumi

Šobrīd neviens nevar prognozēt, kādas būs konkrētās izmaiņas telekomunikāciju nozarē, taču Ašeradens norāda uz to, cik svarīgi ir darīt praktiskus un izsvērtus soļus nākotnē. Šīs analīzes un priekšlikumu izstrāde daļēji noteiks, cik veiksmīgi LMT un TET varēs strādāt kopā un vai apvienošanās būs nākotnes tendence.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas