• 2024. gada 26. jūlijs 15:46
  • LA
  • 3

Asociācija: "Tet" infrastruktūra jāatstāj valsts īpašumā

Asociācija aicina saglabāt Tet infrastruktūru valsts īpašumā

Tehnoloģiju uzņēmuma SIA “Tet” fiksēto līniju optiskā tīkla infrastruktūra, pēc Latvijas Telekomunikāciju asociācijas (LTA) izpilddirektora Jāņa Leļa domām, būtu jāatstāj valsts īpašumā. Šis aicinājums izskanējis laikā, kad valstī tiek runāts par telekomunikāciju nozares attīstību un piekļuves nodrošināšanu visiem operatoriem.

Piekļuve uz vairumtirdzniecības nosacījumiem

Leļs uzsvēris, ka, saglabājot Tet infrastruktūru valsts īpašumā, tiks nodrošināta taisnīgāka konkurence starp Latvijas telekomunikāciju operatoriem. Piekļuve optiskajam tīklam uz vairumtirdzniecības nosacījumiem ļautu visiem tirgus spēlētājiem vienādi izmantot pieejamos resursus, kas varētu sekmēt ne tikai pakalpojumu kvalitāti, bet arī cenas samazināšanos.

Uzņēmumu un lietotāju intereses

Latvijas Telekomunikāciju asociācija norāda, ka šāds solis būtu izdevīgs gan operatoriem, gan Lietotājiem. Tiek prognozēts, ka lielāka pieejamība un labāka konkurence novestu pie kvalitatīvāka un lētāka pakalpojuma piedāvājuma, kā arī veicinātu modernu tehnoloģiju ieviešanu Latvijas tirgū.

Apsvērumi par Tet privatizāciju

Kaut arī ir dzirdēti aicinājumi privatizēt “Tet” infrastruktūru, LTA izpilddirektors skaidro, ka šāda rīcība varētu radīt negatīvas sekas nozares attīstībā un patērētāju interesēs. “Ja mēs ļausim, lai šī infrastruktūra nokļūtu privātu uzņēmumu rokās, tas varētu apdraudēt piekļuvi, uzlabojumus un investīcijas, kas nepieciešamas nozares nākotnei,” norāda Leļs.

Secinājums

Ņemot vērā obeciri izvērtētos argumentus, jāsecina, ka TET optiskā tīkla infrastruktūras saglabāšana valsts īpašumā varētu būt pozitīvs solis ne tikai Latvijas telekomunikāciju nozares attīstībai, bet arī iedzīvotāju labklājības uzlabošanai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas