ASV aizsardzības ministrs vizītē Kijivā sola Ukrainai jaunu militāro palīdzību
Pasaulē
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 19:34
  • LSM
  • 4

ASV aizsardzības ministrs vizītē Kijivā sola Ukrainai jaunu militāro palīdzību

ASV aizsardzības ministra vizīte Kijivā

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins pirmdien apmeklēja Kijivu, kur tikās ar Ukrainas amatpersonām un izteica jaunu militāro palīdzību. Šī vizīte notika laikā, kad Ukrainai ir nepieciešama papildu atbalsts, īpaši pēc intensīviem karadarbības notikumiem. Ostins uzsvēra Amerikas Savienoto Valstu apņemšanos atbalstīt Ukraiņu cīņu par brīvību un suverenitāti.

Jaunās militārās palīdzības kontekstā

Ministrs Ostins paziņoja, ka ASV piešķirs Ukrainai jaunu militāro palīdzību 400 miljonu dolāru vērtībā, kas ir aptuveni 370 miljoni eiro. Šī piegāde ietver papildu munīciju, bruņotos transportlīdzekļus un prettanku ieročus. Šie resursi ir vitāli svarīgi, lai Ukrainas spēki spētu efektīvāk pretoties Krievijas agresijai.

Stratēģiskā sadarbība

Ostins norādīja, ka šī palīdzība ir daļa no ilgtermiņa stratēģiskās sadarbības starp ASV un Ukrainu, kas paredzēta, lai stiprinātu Ukrainas aizsardzības spējas un nodrošinātu drošību reģionā. Viņš arī uzsvēra, ka ASV turpinās atbalstīt Ukrainu, kamēr tā cīnās pret Krievijas agresoru.

Reakcijas no Ukrainas puses

Ukrainas amatpersonas ir izteikušas pateicību par sniegto atbalstu un uzsvērušas, cik nozīmīga ir šī palīdzība, lai saglabātu valsts neatkarību un teritoriālo integritāti. Ukrainas aizsardzības ministrs paziņoja, ka šāda veida atbalsts ir nepieciešams, lai efektīvi pretotos ienaidniekam un nodrošinātu drošību visā valstī.

Nākotnes perspektīvas

Šī jaunā palīdzība ir solīgs solis uz priekšu, taču Ukrainai būs jāturpina meklēt atbalstu no starptautiskajiem sabiedrotajiem, lai nodrošinātu ilgtspējīgu mieru un stabilitāti reģionā. Ostins norādīja, ka ASV ir apņēmības pilna palīdzēt Ukrainai šajā svarīgajā laikā, un turpinās sekot situācijai uz vietas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas