ASV ģenerālis brīdina, ka Krievijas armija būs bīstams pretinieks, neraugoties uz zaudējumiem karāĀrvalstīs
Foto un virsraksts: TV3
  • vakar 18:09
  • TV3
  • 5

ASV ģenerālis brīdina, ka Krievijas armija būs bīstams pretinieks, neraugoties uz zaudējumiem karā

ASV ģenerālis brīdina par Krievijas armijas nākotni

NATO Eiropas spēku virspavēlnieks, ASV armijas ģenerālis Kristofers Kavoli, izteicis satraucošu prognozi par Krievijas armijas attīstību pēc kara Ukrainā. Viņš uzsver, ka, lai arī Krievija saskaras ar ievērojamiem zaudējumiem karā, tās militārā jauda un kapacitāte turpinās pieaugt.

Kara ietekme uz Krievijas spēkiem

Kavoli norādīja, ka, neskatoties uz pašreizējiem izaicinājumiem, Krievijas armija būs spējīga atgūties un kļūt spēcīgāka. “Neatkarīgi no tā, kāds būs konflikta iznākums, mēs nevaram aizmirst, ka Krievija investē savos bruņotajos spēkos,” viņš teica. Šāda pieeja liek domāt, ka Krievija, pat piedzīvojot pārtraukumus, saglabā ambīcijas un resursus attiecībā uz savu militāro spēku.

NATO reakcija uz Krievijas aizsardzības spēkiem

Šī ģenerāļa prognoze pievērš uzmanību NATO dalībvalstu nepieciešamībai turpināt stiprināt ierobežošanas spējas un sagatavot savus spēkus, lai spētu reaģēt uz iespējamiem draudiem. Kavoli uzsvēra, ka alianse ir apņēmīgas parādīt vienotību un spēku, sekojot līdzi Krievijas armijas attīstībai.

Sabiedrības informēšana un izlūkošana

Eksperti norāda, ka nozīmīga loma ir arī izlūkošanas datu apmaiņai starp NATO dalībvalstīm, lai nodrošinātu savlaicīgu informāciju par Krievijas militārajām aktivitātēm. Tas ir īpaši svarīgi, ņemot vērā Krievijas neparedzamību un potenciālo agresīvo rīcību reģionā.

Secinājumi un nākotnes plāni

Secinājumi no ģenerāļa Kavoli izteikumiem liecina, ka Krievija, neskatoties uz šobrīdot spēkā esošajiem zaudējumiem, paliks nozīmīga militārā spēka daļa, ar kuru nākotnē būs jārēķinās. NATO dalībvalstīm būs jāturpina pastiprināt un modernizēt savus aizsardzības resursus, lai nodrošinātu reģionālo stabilitāti un drošību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas