ASV sūtnis Izraēlai un "Hizbollah" atgādina par ANO rezolūcijuPasaulē
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 23:04
  • NRA
  • 5

ASV sūtnis Izraēlai un "Hizbollah" atgādina par ANO rezolūciju

ASV aicina uz ātru miera nodrošināšanu

ASV speciālais sūtnis Izraēlai Eimoss Hohstīns pirmdien izteica stingru aicinājumu pārtraukt karu starp Izraēlu un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah". Viņš uzsvēra nepieciešamību panākt miera procesu, kas palīdzētu stabilizēt situāciju reģionā un aizsargātu civiliedzīvotājus no turpmākām ciešanām.

ANO rezolūcijas nozīme

Hohstīns īpaši pieminēja Apvienoto Nāciju Organizācijas rezolūciju, kas prasa "Hizbollah" atkāpties no Libānas dienvidiem. Šī rezolūcija ir centrāla, lai nodrošinātu šķērsli starp grupējuma militārajām aktivitātēm un Izraēlas robežām, kā arī mazinātu spriedzi reģionā.

Reģionālās drošības izaicinājumi

Situācija starp Izraēlu un "Hizbollah" ir radījusi nopietnus izaicinājumus reģionālajai drošībai, un ASV uzsvēra, ka ātra konfliktu atrisināšana ir izšķiroša ne tikai Izraēlai un Libānai, bet arī ievērojami ietekmē blakus esošo valstu stabilitāti. Hohstīns norādīja uz ASV apņemšanos atbalstīt ANO centienus un vecākomitātes DIENVIDLĒNĪJU stabilizāciju.

Vispārējā pieeja miera veicināšanai

Visbeidzot, Hohstīns norādīja, ka ASV ir gatavas piedāvāt visus nepieciešamos resursus un diplomātiskos kanālus, lai veicinātu konstruktīvas sarunas starp pusēm. Viņš ieguva pozitīvas atsauksmes no starptautiskām organizācijām, kas uzsvēra, ka ASV loma reģionā ir būtiska, lai sasniegtu ilgstošu miera risinājumu, kas tiks respektēts visā pasaulē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas