• 2024. gada 28. maijs 12:52
  • Delfi
  • 10

Atbalsts elektroauto iegādei uzņēmumiem: kas jāņem vērā

Atbalsts elektroauto iegādei uzņēmumiem

Latvijas uzņēmumiem līdz jūnija sākumam ir iespēja pieteikties finanšu attīstības institūcijas ALTUM sniegtajam atbalstam elektroauto iegādē un kapitāla atlaidei līdz 5000 vai 10 000 eiro.

Kas jāņem vērā, piesakoties atbalstam

Kopā ar šādu atbalstu ir svarīgi ņemt vērā dažus būtiskus faktorus, ko uzsvēruši "Citadele Leasing" eksperti. Pirmkārt, ir jāņem vērā, ka atbalsta pasākumi tiek sniegti tikai tiem uzņēmumiem, kuri iegādājas jaunas, tikai uz elektroenerģiju darbināmas automašīnas. Otrkārt, ir jānodrošina, ka uzņēmums ir spējīgs nodrošināt savu līdzfinansējumu. Turklāt ir jāņem vērā, ka atbalsta pasākumi ir pieejami konkrētiem elektroauto modeļiem, tāpēc rūpīgi jāizvērtē, kura automašīna atbilst uzņēmuma vajadzībām vislabāk.

Kā saņemt atbalstu

Lai varētu saņemt atbalstu elektroauto iegādei, uzņēmumam ir jāiesniedz pieteikums ALTUM un jāievēro visi noteikumi un prasības, kas noteiktas atbalsta saņemšanai. Pēc pieteikuma iesniegšanas un apstiprinājuma no ALTUM, uzņēmums var turpināt plānot elektroauto iegādi un sagaidīt kapitāla atlaides saņemšanu. Ņemot vērā aizvien pieaugošo interesi par elektroauto iegādi un vides aizsardzību, šis atbalsts var būt lielisks iespēja uzņēmumiem modernizēties un ieguldīt ilgtspējīgā transportā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas