
Atklāj jaunas garšas! 6 pasaules virtuvju tradicionālās receptes
Atklāj jaunus kulināros piedzīvojumus
Vai esat gatavi paplašināt savas garšas uztveres? Kanāls “National Geographic” aicina mūs doties ceļojumā pa pasaules virtuvēm, iepazīstot sešas tradicionālās receptes no dažādām valstīm. Šis ir lielisks veids, kā no mājām izbaudīt neskaitāmas kultūras un garšas.Senegāla: Tīf (Thieboudienne)
Lai sāktu šo kulināro ceļojumu, piedāvājam Senegālas nacionālo ēdienu - tīfu. Tā ir tradicionāla zivs un rīsu kombinācija, kuros tiek izmantoti svaigi dārzeņi un garšvielas. Šī ēdiena pagatavošana ietver rīsu vārīšanu kombinācijā ar zivīm, kad tās ir zvans, kā arī dārzeņu pievienošanu, kas piešķir ēdienam krāsas un aromātus.Lielbritānija: Ēdiens no saknēm
No pretējās puses okeānam nāk Lielbritānijas tradicionālā mūķene - "shepherd's pie". Šis ēdiens sastāv no gaļas pīrāga, kas ir pārklāts ar garšīgām biezeni kartupeļiem. Tā ir sirsnīga un siltā maltīte, kas noderēs kā brīvdienu iemīļota uzkoda.Kalimantāna: Dūmētos ēdienus
Turpinot ceļojumu, dodamies uz Kalimantānu, kur tradicionālajā virtuvē dzimušas neskaitāmas garšas. Viens no populārākajiem ēdieniem ir "nasi goreng", kas ir cepti rīsi ar dažādām piedevām, piemēram, olu, dārzeņiem un gaļu. Katrs mērījums skar mūsu garšas kārpiņas, un tas ir ideāls veids, kā izmēģināt jaunas garšas!Koreja: Kimči
Korejiešu virtuve nav iedomājama bez kimči - fermentētiem kāpostiem, kas ir ne tikai garda, bet arī veselīga izvēle. Šis ēdiens ir kļuvusi par globālu fenomenālu, un tajā tiek izmantoti dažādi dārzeņi un garšvielas, kas piešķir tam unikālu garšu un struktūru.Itālija: Risotto
Nevar aizmirst par Itāliju, kur tradicionālais risotto ir neapšaubāmi viens no mīļākajiem ēdieniem pasaulē. Tas ir cremosais rīsu ēdiens, kas gatavots lēnām, pievienojot buljonu un sieru, kas piešķir tam bagātīgu un maigu garšu, ideāli piemērots ikdienas vakariņām vai svinīgiem pasākumiem.Vācija: Svaigais kāpostu salāti
Noslēgumā pārvietojamies uz Vāciju, kur tradicionālie svaigo kāpostu salāti ir populārs ēdiens. Tie ir ļoti vienkārši pagatavojami un lieliski papildināti ar gaļu vai kā piedeva pie dažādiem ēdieniem. Šie salāti ir garšīgi, veselīgi un sniedz perfektu līdzsvaru starp skābumu un saldumu.Pamēģini un dalies savās garšās!
Mēģinot šīs sešas tradicionālās receptes no dažādām valstīm, jūs ne tikai atklāsiet jaunas garšas, bet arī piedzīvosiet kultūru daudzveidību. Iedrošiniet sevi eksperimentēt un izmēģināt jaunas kombinācijas!
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit