• 2024. gada 16. septembris 11:16
  • Diena
  • 5

Atklās pirmo zaļo konteinerkravu pārvadājumu maršrutu no Rīgas ostas

Pirmais zaļais konteinerpārvadājumu kuģis Rīgas ostā

18. septembrī Rīgas ostā ieradīsies pirmais ar zaļo metanolu darbināmais konteinerpārvadājumu līnijas _Green Baltic X-PRESS_ kuģis ECO UMANDE. Šis notikums iezīmē jaunu posmu Rīgas ostas loģistikā un ilgtspējīgā transporta attīstībā, piedāvājot inovatīvu risinājumu, kā samazināt jūras pārvadājumu radītās emisijas.

Regulāra konteinerkuģu satiksme

Ar ECO UMANDE ierašanos tiks oficiāli atklāta regulāra konteinerkuģu satiksme kompānijas _X-Press Feeders_ zaļajā kuģošanas maršrutā, kas savieno vairākas nozīmīgas Eiropas ostas. Maršruts ietver Roterdamu, Antverpeni, Klaipēdu un Rīgu, veicinot tirdzniecību un ekonomikas attīstību šajās valstīs.

Zaļais metanols – emisiju samazināšana

Kuģi šajā maršrutā darbosies tikai ar zaļo metanolu, alternatīvu degvielu, kas rada vismaz par 60% mazāk emisiju nekā konvencionālā kuģu degviela. Šī iniciatīva ir būtiska, lai samazinātu jūras transporta ietekmi uz vidi un veicinātu ilgtspējīgas prakses izplatīšanos nozarē.

Ietekme uz loģistiku un vidi

Zaļās kuģošanas maršruta atklāšana ir svarīgs solis, lai Rīgas osta kļūtu par līderi ilgtspējīgu transporta risinājumu ieviešanā Baltijā. Tas ne tikai uzlabos ostas konkurētspēju, bet arī dos iespēju uzņēmumiem izmantot videi draudzīgākus pārvadājumus, kas arvien vairāk kļūst par prioritāti globālā mērogā.

Nākotnes perspektīvas

Pateicoties šādām iniciatīvām, var sagaidīt, ka Baltijā turpināsies zaļo tehnoloģiju attīstība un ieviešana, kas var radīt labvēlīgu vidi uzņēmējdarbībai un vides aizsardzībai. Rīgas osta nolēmusi ne tikai sekot pasaules tendencēm, bet arī aktīvi piedalīties ilgtspējīgas nākotnes veidošanā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas