• 2024. gada 23. septembris 07:00
  • Delfi
  • 14

Atlaišanas, pārdošana un akciju cenas kritums. Kā klājas zviedru milzim "Telia"?

Telia Company: Finanšu pārvērtības un izaicinājumi

Skandināvijas un Baltijas reģiona lielākā telekomunikāciju uzņēmuma "Telia Company" finansiālā situācija pēdējos gados ir bijusi mainīga. No vienas puses, uzņēmuma ieņēmumi ir bijuši stabilāki, taču no otras puses – akciju cenas ilgi nav bijušas labvēlīgas tās ilgtermiņa izaugsmei. Šā gada sākumā darba tirgū tika izsludināts liels restrukturizācijas plāns, kas paredz pārdot biznesa daļas Dānijā un atlaist trīs tūkstošus darbinieku.

Akciju cena: kāpumi un kritumi

Lai gan pēdējā laikā uzņēmuma akciju cena ir piedzīvojusi kāpumu, ilgtermiņā tā joprojām saglabājas zemākā līmenī, salīdzinot ar pagātnes rādītājiem. Investoru interesi par "Telia" ietekmē ne tikai pārdotie aktīvi, bet arī uzņēmuma stratēģiskā loma Latvijas tirgū, kur tas kontrolē divus svarīgus uzņēmumus - "Tet" un "LMT".

Restrukturizācija un tās sekas

Šī gada sākumā uzsāktā restrukturizācija ir nepieciešama, lai uzņēmums spētu labāk pielāgoties mainīgajai tirgus videi. "Telia" ir nolēmusi pārdot savas biznesa daļas Dānijā, kas, šķiet, ir tikai sākums plašākai pārstrukturēšanai. Atlaides trīs tūkstošiem darbinieku norāda uz uzņēmuma vēlmi optimizēt izdevumus un koncentrēties uz efektivitāti. Tomēr tas rada jautājumus par uzņēmuma stabilitāti un darbinieku apmierinātību.

Valdības sarunas un nākotnes perspektīvas

Kā ziņots, Latvijas valdība norit sarunas ar "Telia" par abu vietējo uzņēmumu nākotni, taču šīs diskusijas notiek aiz slēgtām durvīm. Ir svarīgi saprast, kādas stratēģijas "Telia" plāno īstenot, lai nostiprinātu savu pozīciju Latvijas tirgū, kā arī kā tas ietekmēs sabiedrību un konkurenci telekomunikāciju sektorā. Izskatot šos aspektus, ir skaidrs, ka "Telia Company" priekšā stāv gan izaicinājumi, gan izdevības. Turpināsim sekot līdzi šī zviedru milža attīstībai un tā ietekmei uz reģiona telekomunikāciju tirgu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas