Audzē piena aitas un zilās govisZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Audzē piena aitas un zilās govis

Intervija ar Elizabeti Bendiku

Piena aitas un zilās govis - šīs ir divas tradicionālas saimniekošanas jomas, kurās arvien vairāk cilvēku iegulda laiku un resursus. Šodien mēs runāsim ar Elizabeti Bendiku, dabisko pļavu apsaimniekotāju, kura dalīsies savā pieredzē un domās par šo specifisko lauksaimniecības nozari.

Kāpēc izvēlējāties audzēt piena aitas un zilās govis?

Elizabete atzīst, ka galvenais iemesls ir vēlme saglabāt tradicionālo lauksaimniecību un veicināt bioloģisko daudzveidību. "Piena aitas ir izcilas, jo tās ne tikai ražo augstas kvalitātes pienu, bet arī palīdz saglabāt pļavu ekosistēmas. Zilās govis, savukārt, ir īpašas ar savu pienu un gaļas kvalitāti, kas ir pieprasīta tirgū," viņa stāsta.

Kādas ir galvenās izaicinājumi šajā nozarē?

Bendika norāda, ka viens no lielākajiem izaicinājumiem ir konkurence ar lielajiem rūpnieciskajiem ražotājiem. "Mums ir jāgādā par to, lai mūsu produkti būtu kvalitatīvi un pieejami, taču tas prasa daudz darba un resursu," viņa skaidro. Arī laika apstākļi un dabas resursu pieejamība ir faktori, kas ietekmē saimniecību.

Kāds ir pļavu apsaimniekošanas nozīme jūsu darbā?

Pļavu apsaimniekošana ir būtiska daļa no Elizabetes darba. "Tās ir ne tikai ganības mūsu dzīvniekiem, bet arī dabiskās vides saglabāšana. Daba ir jāsargā, un mēs cenšamies veidot ilgtspējīgu attiecību ar to," viņa uzsver. Pļavas arī sniedz daudzveidību un ir mājvieta daudziem dzīvniekiem un augiem.

Kāda ir jūsu nākotnes vīzija?

Par nākotni Elizabete ir optimistiska. "Es ceru, ka cilvēki sāk saprast vietējo produktu nozīmi un izvēlas atbalstīt vietējos ražotājus. Piena aitas un zilās govis ir mūsu kultūras mantojums, un es gribu, lai tas turpinātos arī nākotnē," viņa saka. Elizabete īpaši izceļ izglītības nozīmi, lai mudinātu jauniešus iesaistīties lauksaimniecības nozarē.

Noslēguma domas

Elizabete Bendika ne tikai audzē piena aitas un zilās govis, bet arī nodarbojas ar dabas un kultūras mantojuma saglabāšanu. Viņas pieredze ir vērtīga atziņa par to, cik būtiska ir ilgtspējīga lauksaimniecība, kurā tiek apvienots gan dzīvnieku audzēšana, gan vides saglabāšana.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas