• 2024. gada 24. jūlijs 07:41
  • VS
  • 6

Augustā Latgalē saņems aptuveni 1250 mobilizācijas paziņojumus (+VIDEO)

Video skaties šeit
```html

Mobilizācijas paziņojumi Latgalē

Augustā Latgalē paredzēts saņemt aptuveni 1250 mobilizācijas paziņojumus, kas ir daļa no Aizsardzības ministrijas iniciatīvas. Šī iniciatīva ir vērsta uz zemessargu un rezerves karavīru operatīvu iesaisti Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS) kaujas struktūrā, lai pārbaudītu to kaujas gatavību un iesaistītu mācību uzdevumu izpildē.

Mācību ietvars un mērķi

Mācības tiks organizētas visaptverošo valsts aizsardzības mācību NAMEJS 2024 ietvaros. Tās norisināsies Zemessardzes 3. Latgales brigādes atbildības teritorijā, kur plānots iesaistīt līdz 850 zemessargu un 400 rezerves karavīru. Mobilizācijas mācības ilgs trīs dienas, un to laikā norisināsies gan apziņošanas kārtības pārbaude, gan ekipējuma un ieroču nodrošināšana.

Mobilizācijas mācību plānošana

Visi iesaistītie zemessargi un rezerves karavīri tiks informēti par konkrēto mācību norises laiku vienu mēnesi iepriekš - augustā. Ir plānots, ka mobilizācijas mācības varētu notikt no 1. septembra līdz 1. oktobrim.

Praktiskā sagatavošanās

Mācībās tiks vingrināta mobilizētā personāla izvietošana ārpus vienības dislokācijas vietām, kā arī paredzētas veselības pārbaudes rezerves karavīriem. Aizsardzības ministrija uzsver, ka mācību mērķis ir apgūt un pilnveidot apziņošanas kārtību, stiprināt NBS spējas mobilizēt vienības un iesaistīt karavīrus dažādu uzdevumu izpildē.

Dislokācijas vietas

Plānotās dislokācijas vietas ietvers Latvijas – Baltkrievijas pierobežu, tostarp Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novadu, Daugavpils valstspilsētu un Rēzeknes novada Kaunates pagastu. Ja būs nepieciešama vienošanās par pašvaldību vai privāto zemju izmantošanu, NBS to nodrošinās.

```

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas