Austrumu pierobežā dzīvojošie ir noguruši: migranti teju it visur - veikalā, uz ielas, pirtī, pat kaposReģionos
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 20:30
  • NRA
  • 4

Austrumu pierobežā dzīvojošie ir noguruši: migranti teju it visur - veikalā, uz ielas, pirtī, pat kapos

Austrumu pierobežas iedzīvotāju ikdiena

Austrumu pierobežā dzīvojošie cilvēki jūtas noguruši un uztraukti. Migrantu klātbūtne ir kļuvusi ikdienišķa – viņi sastopami ne tikai uz ielām, bet arī veikalos, pirtīs un pat kapos. Šāda situācija ir radījusi diskomfortu un bažas par vietējo iedzīvotāju drošību un ikdienas dzīvi.

Migrantu plūsmas un valsts reakcija

Lai gan trīs gadu laikā Latvijā vairāk nekā 28 tūkstoši migranti ir atturēti no robežas šķērsošanas, spiediens uz Austrumu pierobežu nekādā gadījumā nav mazinājies. Šogad tika pabeigta 125 miljonu eiro vērta robežas žoga būvniecība, kas palīdzēja uzlabot sargāšanu, taču, lai efektīvi novērstu iebrukumus, vēl nepieciešama moderna infrastruktūra, tostarp videonovērošanas kameras un sensori.

Vietējā sabiedrība un jauni likumi

Vietējie iedzīvotāji arvien biežāk ir iesaistīti migrantu transportēšanā, kas ir radījusi bažas par vietējās sabiedrības drošību. Valsts ir reaģējusi uz šo problēmu, grozot likumu un nosakot reālu cietumsodu par iesaistīšanos šādās darbībās, taču vietējie iedzīvotāji joprojām izjūt lielu spiedienu.

Prasības pēc valsts rīcības

Austrumu pierobežā dzīvojošie ir noguruši gaidīt aktīvāku valsts iesaisti. Viņi izrāda iniciatīvu un vēlas paši piedalīties drošības stiprināšanā. Tomēr, lai sasniegtu pozitīvas pārmaiņas, ir nepieciešama valsts atbalsta intensificēšana un resursu ieguldījumi, kas varētu samazināt migrantu spiedienu un uzlabot dzīves kvalitāti šajās reģionālajās kopienās.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas