• 2024. gada 16. septembris 18:27
  • PRESS
  • 4

Austrumu slimnīcā nav vērojams liels Covid-19 slimnieku pieplūdums

Covid-19 situācija Rīgas Austrumu slimnīcā

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā (RAKUS) šobrīd nav manāms liels Covid-19 slimnieku pieplūdums. Saskaņā ar informāciju no aģentūras LETA, slimnīcas stacionāra "Latvijas Infektoloģijas centrs" (LIC) galvenā ārste Baiba Rozentāle ziņoja, ka dažādās nodaļās šobrīd kopumā ārstējas aptuveni 40 pacienti ar Covid-19 diagnozi.

Pacientu skaita stabilitāte

Šis skaitlis liecina, ka Covid-19 izplatība Rīgā un tās apkārtnē ir salīdzinoši zema, salīdzinot ar iepriekšējiem pandēmijas viļņiem, kad slimnīcās bija jāuzņem ievērojami vairāk pacientu. Mediķi uzsver, ka šai situācijai ir vairāki iemesli, tostarp vakcinācijas pret Covid-19 popularizēšana un sabiedrības uzmanības pievēršana veselības drošībai.

Veselības aprūpes sistēmas sagatavotība

RAKUS nodrošina nepieciešamos resursus un infrastruktūru, lai risinātu jebkādus jauniem Covid-19 infekcijas gadījumiem. Slimnīca ir pielāgojusi savus protokolus, lai efektīvi izkārtotu pacientu plūsmu un sniegtu nepieciešamo aprūpi.

Priekšrocības un nākotnes izaicinājumi

Lai arī šobrīd situācija ir apmierinoša, veselības aprūpes speciālisti brīdina par iespējamām izmaiņām nākotnē. "Ir svarīgi turpināt sekot līdzi epidemioloģiskajiem datiem un saglabāt piesardzību, jo Covid-19 vīruss joprojām ir klātesošs," atzīmēja Rozentāle. Sabiedrībai tiek ieteikts ievērot higiēnas normas un vakcinēties, lai aizsargātu gan sevi, gan citus.

Secinājumi

Kopumā, neskatoties uz globālo Covid-19 pandēmiju, Rīgas Austrumu slimnīcā šobrīd nav nepieciešams pastiprināts slimnieku pieplūdums. Mediķi turpina strādāt, lai nodrošinātu drošu un efektīvu aprūpi visiem pacientiem, un apliecina, ka ir nepieciešams palikt vērīgiem un sagatavotiem jebkuriem jauniem izaicinājumiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz PRESS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas