Autentiskums muzeju kolekcijās. Rīgas biržā norisināsies zinātniskie lasījumiZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Autentiskums muzeju kolekcijās. Rīgas biržā norisināsies zinātniskie lasījumi

Starptautiskā zinātnisko lasījumu sērija

Atzīmējot ceturto pastāvēšanas gadu ekspozīcijai _Skulptūru mežs_, 31. oktobrī un 1. novembrī Mākslas muzejs Rīgas birža rīko starptautisku zinātnisko lasījumu sēriju. Šie lasījumi veltīti svarīgai tēmai – autentiskumam un oriģinalitātei dažādās mākslas nozarēs.

Tematika un mērķi

Zinātnisko lasījumu tēma ir _Autentiskums muzeju kolekcijās un pasaules kultūru kontekstā. Pieredze, kritika un perspektīvas_. Pasākumā piedalīsies mākslas pētnieki, kuratori, mākslinieki un citi nozares speciālisti, kuri dalīsies savās zināšanās un pieredzē par to, kā autentiskums ietekmē mākslas darbu labošanu, restaurāciju un fiksāciju.

Diskusijas par autentiskumu

Lasījumi sniegs platformu diskusijām par to, cik nozīmīgs ir autentiskums muzeju kolekcijās un kā tas mijiedarbojas ar globālajām kultūras tendencēm. Piedaloties ekspertu paneļiem un prezentācijām, apmeklētāji varēs iegūt dziļāku izpratni par autentiskuma jēdzienu un tā ietekmi uz laikmetīgo mākslu un kultūrvēsturiskajiem objektiem.

Notikuma nozīmīgums

Šī starptautiskā pasākuma mērķis ir ne tikai dalīties ar zināšanām, bet arī veidot jaunas sadarbības attiecības starp mākslas pētniekiem un kultūras iestādēm. Organizatori aicina visus interesentus pieteikties un būt daļa no šīs nozīmīgās diskusijas, kas veicinās izpratni par autentiskuma vērtību un tā lomu mūsdienu mākslas pasaulē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas