• 2024. gada 25. jūlijs 13:42
  • VS
  • 5

Baltijā sākas viedo māju bums (+VIDEO)

Video skaties šeit

Baltijā sākas viedo māju bums

Baltijā novērojams straujš viedo māju attīstības pieaugums, jo īpaši pēc tam, kad aizvien vairāk cilvēku apzinās nepieciešamību taupīt enerģiju un samazināt izmaksas. Eksperti norāda, ka šādas sistēmas ieviešana palīdz ne tikai samazināt elektrības patēriņu, bet arī uzlabot dzīves kvalitāti.

Renovācija kā mūsdienu risinājums

Lai sasniegtu klimata pārmaiņu mazināšanas mērķus, ir nepieciešams paātrināt renovācijas tempus. Atjaunotās daudzdzīvokļu ēkas var samazināt siltumenerģijas izmaksas pat līdz 70%. Tomēr ne vien renovācija ir efektīvs risinājums. Modernizējot esošo elektrības instalāciju, iespējams īstenot viedās mājas sistēmas, kas ļauj vēl vairāk ietaupīt elektroenerģiju.

Efektīva elektroenerģijas izmantošana

Lietuvas slēdžu un viedās mājas centra eksperts Raimunds Skurdenis norāda, ka pēc viedās mājas ieviešanas elektroenerģijas patēriņš var samazināties līdz pat 40%. Viedās mājas sistēma automātiski regulē apgaismojumu, izmantojot kustības un klātbūtnes sensorus, tādējādi iespējams ietaupīt līdz 20% elektroenerģijas.

Gudras kontaktligzdas un individuāla apkures kontrole

Papildu ietaupījumus var iegūt, izmantojot viedās kontaktligzdas, kas mēra enerģijas patēriņu un ļauj izslēgt neizmantotās ierīces. Skurdenis arī uzsvērts, ka, individuāli regulējot apkuri renovētā mājā, var ļoti efektīvi samazināt izmaksas.

Viedās mājas scenāriji un funkcionalitāte

Viedās mājas sistēma ne tikai veic atsevišķas automatizētas funkcijas, bet arī atbalsta viedās mājas scenārijus. Šāda sistēmu uzstādīšana iespējama ne tikai jaunbūvēs, bet arī vecākās ēkās, jo nav nepieciešama īpaša elektroinstalācija. Sistēmu ir viegli integrēt esošajā elektrības infrastruktūrā, tādējādi nepārtraucot mājas apdari.

Nākotnes energoefektīva mājokļa vīzija

Apkopojot visu iepriekš minēto, ir skaidrs, ka efektīvs risinājums energoefektivitātes paaugstināšanai ir dažādu tehnoloģiju un risinājumu sinerģija. Viedās mājas sistēmā apvienotā modernizācija ne tikai samazina elektrības patēriņu, bet arī palielina nekustamā īpašuma vērtību, tādējādi nodrošinot ilgtermiņa ieguvumus jaunajiem un esošajiem mājokļu īpašniekiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas