• 2024. gada 3. septembris 14:00
  • Delfi
  • 7

Baltijas tirgus straujā izaugsme varētu atgriezties, jāļauj tik strādāt, saka eksperts

Baltijas tirgus krīze un investoru uzticība

Baltijas akciju tirgus, kas iepriekš izrādīja izaugsmes potenciālu, pēdējā laikā saskaras ar būtiskiem izaicinājumiem. Ārvalstu investoru interese par šo mazāko reģionu ir sarukusi līdz minimumam, neskatoties uz Covid-19 laikā piedzīvoto ātro izaugsmi, kas bieži pārspēja globālos indeksus. Šobrīd tirgus plūsmas ir apstājušās, un investori, kas agrāk bija aktīvi, ir sākuši novērst uzmanību no Baltijas valstīm.

Ģeopolitiskais faktors kā ieguldījumu traucēklis

Eksperts un "Investoru kluba" vadītājs Kaspars Peisenieks norāda, ka pašreizējā ģeopolitiskā situācija ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ ārvalstu investori izturas piesardzīgi. Varam secināt, ka šī nenoteiktība rada risku un neuzticību, kas attur finansu plūsmas un padara Baltijas tirgu par potenciāli mazāk pievilcīgu galamērķi investīcijām.

Vietējā nauda plūst uz ārzemēm

Interesanti, ka vietējie investori, īpaši Igaunijā, ir "apdedzinājušies" un cenšas izvairīties no investīcijām savā tirgū. Daudzi no viņiem meklē iespējas ārvalstīs, kas var būt indikators par viedokļa maiņu par vietējiem ieguldījumiem. Šī situācija var būtiski ietekmēt ilgtermiņa tirgus stabilitāti un izaugsmi.

Nākotnes redzējums

Kaspars Peisenieks uzsver, ka ir nepieciešams ļaut investoriem "strādāt" un meklēt iespējas Baltijas tirgū, saglabājot optimisticu pieeju nākotnei. Raidījumā plkst. 16.00 būs iespēja uzzināt plašāku informāciju par Baltijas un pasaules nākotnes prognozēm, kā arī analizēt potenciālos risinājumus, lai atgrieztu pozitīvu investīciju plūsmu reģionā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas