• 2024. gada 27. jūlijs 07:28
  • LSM
  • 10

Baltijas valstu galvaspilsētās šonedēļ atšķirīgas tendences degvielas cenām

Degvielas cenu svārstības Rīgā

Šajā darba nedēļā Rīgā degvielas cenas turpināja palielināties, ņemot vērā pieaugošo pieprasījumu. Aģentūras LETA apkopotie dati liecina, ka benzīna un dīzeļdegvielas cenas ir sasniegušas augstāko līmeni kopš vasaras. Rīgas iedzīvotājiem pēc degvielas iegādes jāiztērē par 5–7% vairāk nekā iepriekšējā nedēļā. Eksperti norāda, ka šis pieaugums ir saistīts ar starptautiskajiem naftas tirgus svārstībām.

Tallinas stabilitāte

Tallinā, salīdzinoši, degvielas cenas saglabājās stabilas. Aģentūras LETA sagatavotie dati liecina, ka nav novērojamas ievērojamas cenu izmaiņas, un šī tendence varētu turpināties vēl dažas nedēļas. Tallinas iedzīvotājiem degvielas cenas ir salīdzinoši zemākas nekā citās Baltijas galvaspilsētās, kas ļauj vienlaikus saglabāt budžetu.

Kopenhāgena seko piemēram

Lietuvā, Viļņā, degvielas cenas uzrādīja nelielu samazinājumu, kas ir pretstatā Rīgas pieaugumam. Aģentūras LETA dati liecina, ka benzīna cenas samazinājušās par 3%, un dīzeļdegvielas cenas arī nedaudz kritušās. Šādas tendences liecina par konkurences pieaugumu degvielas tirgū un iedzīvotāju pieprasījumu pēc izdevīgākām cenām.

Secinājumi un nākotnes prognozes

Kopumā Baltijas valstu galvaspilsētās novērojamās tendences liecina par ievērojamām atšķirībām degvielas cenu jomā. Rīgā un Viļņā redzams cenu kāpums, savukārt Tallinā un Viļņā novērojama stabilitāte un pat samazinājums. Tam visam par pamatu ir starptautisko naftas cenu svārstības un katras valsts specifiskā tirgus situācija. Eksperti prognozē, ka tuvākajās nedēļās degvielas cenas varētu turpināt būt svārstīgas, līdzīgi kā visā pasaulē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas