Balvu skolu ēdinātājs pasniedz jēlu, sliktas kvalitātes ēdienu!Sūdzību dēlis
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 12:52
  • TV3
  • 5

Balvu skolu ēdinātājs pasniedz jēlu, sliktas kvalitātes ēdienu!

Ārkārtas situācija Balvu izglītības iestādēs

Pavisam nesen Balvu profesionālās vidusskolas un Balvu valsts ģimnāzijas audzēkņi un vecāki ir izteikuši nopietnas sūdzības par ēdināšanas kvalitāti, ko nodrošina SIA “Baltic restorant Latvia”. Pēc Daces, vietējās iedzīvotājas un mātes, teiktā, ēdiens, kas tiek pasniegts skolās, ir ne tikai sliktas kvalitātes, bet arī visbiežāk jēls.

Sūdzību dēlis atklāj problēmu apmērus

Dace ir viena no daudzajām personām, kas ir izveidojusi sūdzību dēli “Bez Tabu”, lai padarītu šo jautājumu zināmu plašākai sabiedrībai. Viņas teiktais liecina, ka ne tikai viņa, bet arī citi vecāki ir neapmierināti ar to, kā tiek nodrošināts skolēnu ēdiens. Visbiežāk tiek minētas problēmas ar pārāk zemu ēdiena kvalitāti un veselību kaitīgu sastāvdaļu klātbūtni.

Skolēnu veselība tiek apdraudēta

Slikta un veselībai bīstama pārtika var negatīvi ietekmēt skolēnu veselību un labklājību. Speciālisti brīdina par to, ka šāda ēdināšana var novest pie dažādām gastrointestinālām saslimšanām un citiem veselības traucējumiem. Dace norāda, ka ir svarīgi skolu administrācijai un atbildīgajām instancēm ņemt vērā šos jautājumus un steidzami rīkoties.

Ko saka skolu administrācija?

Lai sniegtu pilnīgu ainu, ir svarīgi dzirdēt arī skolu administrācijas viedokli. Līdz šim oficiālas reakcijas no Balvu profesionālās vidusskolas un Balvu valsts ģimnāzijas nav bijušas, bet bija sagaidāms, ka viņi sniegs komentārus par šīm sūdzībām. Sabiedrība gaida skaidru atbildi un risinājumu, kas uzlabos ēdināšanas kvalitāti.

Aicinājums rīkoties

Šajā situācijā ir svarīgi, lai visi iesaistītie, tostarp vecāki, skolēni un izglītības iestādes, pievērstu uzmanību šīm problēmām un aicinātu uz rīcību. Ir nepieciešams veikt pasākumus, lai nodrošinātu, ka skolēniem tiek pasniegts kvalitatīvs un veselīgs ēdiens, kas veicina viņu attīstību un labklājību. Tāpēc, ciena pirmkārt tās intereses, jāveicina sarunas par ēdināšanas uzlabošanu un jāveic sadarbība ar ēdinātājiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas